Utorak , svibanj 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Ovo je 10 najuspješnijih hrvatskih odvjetnika: Najveći među njima najviše zarađuju od ovrha

Ovo je 10 najuspješnijih hrvatskih odvjetnika: Najveći među njima najviše zarađuju od ovrha

Jedno od najintrigantnijih zanimanja u Hrvatskoj svakako je ono odvjetničko, osobito kada se pogledaju najuspješniji odvjetnici i njihovi prihodi. Najuspješniji odvjetnik na svim ljestvicama o poslovanju odvjetničkih društava godinama je nedodirljivi Marijan Hanžeković. Njegovo odvjetničko društvo i partneri primjerice 2015. su godinu završili s prihodom od 51,3 milijuna kuna, s tim da mu posljednjih godina primanja ipak malo padaju, s obzirom na to da je smanjen broj ovrha u javnim poduzećima koje provodi ovo društvo. Unatoč tome, glavnina prihoda i dalje mu dolazi od ovrha pa je za očekivati kako će njegovo poslovanje i dalje ostati stabilno.

Drugo odvjetničko društvo na listi najuspješnijih je ono Grgića i partnera čiji prihodi iz godine u godinu rastu. Inače, riječ je o odvjetničkom društvu u kojem glavnu riječ ima vlasnik Euroherc osiguranja i Agram grupe, Dubravko Grgić. Riječko odvjetničko društvo Vukić i partneri s gotovo 22,2 milijuna kuna prihoda treće je na listi, dok se na četvrtom mjestu najuspješnijih hrvatskih odvjetnika prema podatcima s Fininih stranica nalazi društvo Leko i partneri s prihodom od 21,5 milijuna kuha. Riječ je inače o društvu Miroslava Leke, koje također bilježi pad prihoda od ovrha.

Na petom mjestu zagrebački je odvjetnički ured Divjak, Topić i Bahtijarević. Njihovi su pak prihodi 20,18 milijun kuna. To je društvo specijalizirano za trgovačko pravo i pravo društva s posebnim naglaskom na projekte i transakcije u područjima projektnog financiranja infrastrukture, nekretnina, energije te preuzimanja i spajanja trgovačkih društava. Odvjetničko društvo Mamić, Perić, Reberski i Rimac koje je također specijalizirano za trgovačko pravo s prihodom od oko 20 milijuna kuna sljedeće je na listi.

Slijedi Mađarić i Lui s prihodom od 19,5 milijuna kuna. Radi se o društvu koje je između ostaloga pravni zastupnik Zagrebačke banke za koju je odradilo veliki posao izvansudske nagodbe s građanima koji su godinama bili dužnici iste banke, a uglavnom se baš time i bave – naplatom potraživanja i naknadom štete. Žurić i partneri osmi su na listi s prihodom od 16,05 kuna, a slijedi ih društvo Porobija i Porobija s 15,57 milijuna kuna prihoda. Odvjetničko društvo Šavorić i partneri s prihodom od 14,7 milijuna kuna deseto je na listi, a riječ je o društvu specijaliziranom za rad s inozemnim investitorima, spajanjima, preuzimanjima i rekonstruiranjima, dok je vodeći partner Boris Šavorić nedavno je angažiran i kao najbliži suradnik Vladinoga povjerenika za spašavanje Agrokora, Ante Ramljaka.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Više ne želi biti idiot: Raspudić ulazi u politiku na listi MOST-a; Stigao i nizak udarac Jandrokovića: Imam troje djece s jednom ženom”

Raspisivanjem izbora u susjednoj Republici Hrvatskoj krenulo se i sa nagađanjima o mnogim koalicijama, pa …