Četvrtak , kolovoz 16. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / 25 godina Marijinih obroka

25 godina Marijinih obroka

Dobrotvorna organizacija Marijini obroci (Mary’s meals) proslavit će  9. listopada 2017. u Međugorju 25. obljetnicu djelovanja i humanitarnog rada njenog osnivača Magnusa MacFarlane – Barrowa.

Marijini obroci svakodnevno pružaju topli obrok gladnoj djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta. Većini djece to je ujedno i jedini obrok u danu koji  preobražava njihove živote, zadovoljava potrebu za hranom, ali omogućuje i ulazak u učionicu i obrazovanje koje ih sutra može spasiti od siromaštva. Roditelji se odriču pomoći djece u polju i šalju ih u školu, znajući da im je tamo obrok zajamčen.

Marijini obroci danas hrane 1 230 171 dijete, a 30 KM je dovoljno da se jednome djetetu u siromašnim zemljama svijeta osigura dnevni obrok tijekom cijele godine i omogući školovanje.

Marijini obroci su nazvani po Mariji, Isusovoj majci, i plod su Međugorja. Osnivač je Magnus MacFarlane Barrow kojega je časopis Time 2015. uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Pridružite nam se na proslavi 25. obljetnice Marijinih obroka u ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine u 19:30 sati u Dvorani Ivana Pavla II u Međugorju.

Za više informacija, kontaktirajte nas:

e-mail: medjugorje@marysmeals.org

telefon: 00387 36 655 178

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Na uočnicu Velike Gospe procesija kroz Čitluk, na samu svetkovinu misu će predvoditi fra Mate Dragićević

 Župljani Čitluka devetodnevnom duhovnom obnovom pripravljaju se za svetkovinu Velike Gospe, dan Uznesenja Blažene Djevnice …