Četvrtak , siječanj 17. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / A, BiH? Njemački ministar Seehofer: Pritvoriti i deportirati migrante kojima je odbijen zahtjev za azil

A, BiH? Njemački ministar Seehofer: Pritvoriti i deportirati migrante kojima je odbijen zahtjev za azil

Ministar unutarnjih poslova Njemačke Horst Seehofer je izjavio da migranti, čiji zahtjevi za azil budu odbijeni, trebaju biti zadržani u pritvoru kako bi se ubrzala njihova deportacija. Seehofer je za list “Passauer Neue Presse” kazao da je potrebno koristiti sva dozvoljena sredstva kako bi bile deportirane osobe kojima je odbijen azil, naročito one osobe koje su počinile neko kazneno djelo, prenosi N1.

“Ako će neko biti deportiran, moramo ga držati u pritvoru kako ne bi nestao”, kazao je Seehofer, dodajući da je potrebno osigurati pravnu osnovu kako bi se ovakva ideja mogla provesti u djelo.

Istaknuo je da će početkom naredne godine pred Vladu iznijeti konkretne preporuke u svezi s ovim pitanjem.

“Oni koji imaju pravo na azil imaju zaštitu u našoj zemlji. Ipak, oni koji nemaju pravo na azil trebaju napustiti zemlju”, rekao je Seehofer.

Naglasio je i da je potrebno spriječiti zloupotrebe kada migranti tvrde da su izgubili identifikacijske dokumente da bi izbjegli deportaciju.

Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da je od siječnja do listopada ove godine deportirano 19.781 osoba kojima je odbijen zahtjev za azil, dok iz različitih razloga nije deportirano 20.857 osoba.

 

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Kakvo poniženje! Plenković stao u Pupovčevu obranu! Penava ‘leti’ iz HDZ-a?

Premijera je novi Penavin istup očigledno iznervirao.   Da stranka ne može biti talac jednog …