Četvrtak , listopad 22. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / SAVEZ HRVATSKIH OPORBENIH STRANAKA: Aktualna vlast donosi zakone koji potiču iseljavanje

SAVEZ HRVATSKIH OPORBENIH STRANAKA: Aktualna vlast donosi zakone koji potiču iseljavanje

U vremenu apokaliptičkog pustošenja i iseljavanja stanovništva iz naših povijesnih krajeva, samo razrađena strategija opstanka i stimuliranje obitelji i rađanja može zaustaviti pošast koja nas je zahvatila. Mudrom politikom Danska i Irska su uspjele zaustaviti procese iseljavanja i fantastično popraviti demografsku sliku svojih zemalja potičući porodiljne naknade i dajući povlastice majkama.

Umjesto da se uhvate u koštac s najvećim problemom egzodusa koji je pogodio naš narod, Vlada HNŽ-a na prijedlog ministra zdravstva i rada dr. Opsenice donosi zakon kojim se majkama smanjuje naknada za  trudničko, umjesto dosadašnjih 100%, plaća 80%. Ovakav potez Vlade kazuje kako se radi o oligarhiji koja se sasvim odnarodila i donosi protukršćanske, depopulizacijske i nehumane zakone. Više nije problem ovom narodu aktualna vlast koja sve više pokazuje svoje skriveno lice i namjere. Sve veći problem  postaje neshvatljiva šutnja društvenih autoriteta koji su zbog straha ili interesa postali teret i sramota našeg naroda. Svojom šutnjom, a puno puta i odobravanjem, omogućili su razvoj ove situacije. Šute na ovu veliku dramu egzodusa našeg naroda koja se odvija svaki dan pred našim očima, gdje naša djeca u suzama odlaze u nepoznato u potrazi za poslom da omoguće pristojan život svojoj obitelji. Umjesto da viču sa krovova, te na taj način u skladu sa svojim mogućnostima izvrše pritisak na vlast da prestane donositi ovakve zakone koji će još više pospješiti odlazak našeg naroda sa ovih prostora, oni svoj strah i kukavičluk (čast rijetkim izuzetcima) pokrivaju izrazom ” razboritosti”.

Nije vrijeme za šutnju i mlakost, dok narod sa suzama napušta svoja povijesna ognjišta.

Od Vas koji bi trebali biti savjest i cvijet jednog naroda očekuje se, više nego od radnika koji je umoran za plugom ili u tvornici za nekim strojem, da hrabro i odvažno, bez kalkulacija što ćete dobiti, a što izgubiti, dignete svoj glas na ovu situaciju koja poprima obrise velikog egzodusa i tragedije hrvatskog naroda. Vi ste sukrivci zajedno sa aktualnom vlasti za ovu situaciju u kojoj smo se  našli. Koga i čega se više bojite? Dokle ćete razborito šutiti? Hajde ojunačite i odvažite se!

Ne bojte se  onih od kojih će sutra ostati samo prah i pepeo, ali se itekako bojte biti neprijatelji Božji i izdajice svoga naroda.

 

Autor teksta: Pero Barbarić-Pepi

Hrvatski savez HKDU, Hrast, HNL, Čapljinska neovisna stranka i HSP dr. Ante Starčević

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Pogledajte sučeljavanje: Kakav Široki Brijeg vide Kraljević i Marušić u iduće četiri godine?

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) organizirali su Forum kandidata Širokom Brijegu u utorak 20. listopada u širokobriješkom …