Četvrtak , siječanj 28. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Aleksandar Vučić apsolutni je pobjednik predsjedničkih izbora u Srbiji već u prvom krugu (VIDEO)

Aleksandar Vučić apsolutni je pobjednik predsjedničkih izbora u Srbiji već u prvom krugu (VIDEO)

Dosadašnji premijer Srbije, Aleksandar Vučić, odnio je sinoć premoćnu pobjedu na predsjedničkim izborima. Nakon što su gotovo svi glasovi prebrojani rezultati govore kako Vučić osvaja čak 55% te na taj način odnosi pobjedu već u prvom krugu.

Na dalekom drugom mjestu nalazi se Saša Janković s osvojenih 15% glasova dok se na trećem mjestu našao satirični kandidat Luka Maksimović (poznat pod imenom “Ljubiša Preletačević Beli”) s osvojenih 9% glasova.

Gubitnici ovih izbora svakako su Vuk Jeremić koji je osvojio 5,7% te Vojislav Šešelj koji osvaja svega 4,4% glasova.

Rezultat izbora znači da će Srbija nastaviti putem kojim je išla i do sada pod premijerom, a sada predsjednikom, Vučićem. On je za vrijeme svog pobjedničkog govora poručio kako je narod Srbije glasao za politiku priključenja Europskoj uniji, ali uz nastavak dobrih odnosa s tradicionalnim saveznicima kao što su Rusija i Kina.

Vučić je 90-ih bio radikalni srpski nacionalist te je služio pod Miloševićem, no, 2008. napušta Radikalnu stranku i pomaže pri osnivanju umjerene Progresivne stranke. “Ja ne skrivam činjenicu da sam se promijenio, ja se ponosim na to”, rekao je Vučić u jednom intervjuu za AFP referirajući se na svoju prošlost.

VIDEO: Aleksandar Vučić, govor nakon pobjede na predsjedničkim izborima

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Cjepiva AstraZenece imaju učinkovitost manju od deset posto kod starijih od 65 godina?

Njemački dnevni listovi Handelsblatt i Bild su u ponedjeljak odvojeno izvijestili da cjepivo koje je …