Petak , srpanj 3. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Ante Glibota – Otvoreno pismo Andreju Plenkoviću

Ante Glibota – Otvoreno pismo Andreju Plenkoviću

Gospodine Plenkoviću,

 

Nažalost, bolno bi mi bilo vas više nazivati gospodine predsjedniče Vlade RH, jer tu visoku čast definitivno više ne zaslužujete da nosite! Taj naslov i u mom pismu, i mom riječniku nosi stanovit ponder, kojeg mi je više teško ili nezamislivo vezati za vaše ime i prezime.

Vi ste jedno od većih mojih razočaranja u hrvatskoj politici, jer sam se svojemremeno nadao, pisao i mislio da imate i dignitet i inteligenciju, kao i da ste tijekom niza godina u političkom životu bili u stanju da naučite osnove umjetnosti ili postulata političkog vladanja. Nažalost, u vama sam se prevario u svim nabrojenim komponentama vezanih za vašu osobnost, koja se zapravo pretače u jednu vulgarnu egocentričnu bahatost i banalnost.

 

Vi ste još jedan od veliki promašaja hrvatske političke scene, jer ste zapravo stilom i načinom vladanja u biti vraćali unatrag pozitivne i vrijedonosne standarde moderne europske politike, zaustavili nužno potrebne refome hrvatskog društva, produbili složenost demografskih procesa i usmjeravali vašim stilom neučinkovitog vladanja visokoškolsku hrvatsku populaciju prema emigraciji, sjekući tako i granu na kojoj država živi. Hrvatska je još dublje gospodarski tonula i zauzimala mjesto među posljednjima u Evropi. Na taj način ste programirali odumiranje našeg naroda, daljnjom demografskom neučinkovisti, izigrali ideje izbornih postulata i obećanja, izigravši vaše birače i s obzirom na nove političke asocijacije, samo da bi ste se zadržali na vlasti. Promulgirali ste bičem i prjetnjama konvencije, zakone suprotne težnjama hrvatskog kataličkog puka, zanemarujući ponos naše katoličke tradicije i vjere i crkve (hoću reći svih crkava i religija), koja je bila nepremostiv branik, koja je stoljećima brinula i čuvala duh hrvatski na svim vjetrometinama i u svim vremenima. Uprošteno, postali ste prevarant i u praksi i u idejama, sa politikom koju ste vodili, konačno prevarant hrvatskog puka i hrvatske političke scene.

 

Ja ne vidim nažalost drugog načina, da poslje ostavke vaše dotpredsjednice, koja je pokazala pritisnuta dokazima u najmanju ruku minimum digniteta, pa je dala ostavku.Premda je teško govoriti uopće o njenom dignitetu, kada se uđe u njen način komunicirana i djelovanja. Poslje evidentnih znakova da je učestvovala u zločinačkoj aktivnosti u zajednici sa vama, protiv interesa hrvatske države, i pritisnuta dokazima, dala je, naravno, ostavku. Vi koji ste pokrivali sve njene čine javno, a nepotrebno je kazati poslje niza poznatih ili objavljenih dokumenata i tajno, i u tome dijelili svu aktivnosti vi se sada pokušavate izvući, kao nedužno mlado jagnje?! Ne gospodine Plenković, vi ste u taj proces debelo umješani, u sve te radnje i vama ne preostaje ništa drugo da učinite, već dati žurno, ponavljam jako žurno, ostavku na vašu sadašnju funkciju i u Vladi RH i u HDZ !

 

To je ponajprije i interes hrvatske države, premda taj interes za vas ne predstavlja bog zna što. Vladu RH trebaju voditi časni ljudi, a vama to gospodine nedostaje! Jer, da ste imali trunku časti, vi bi ste ostavku vaše dosadašnje dopredsjednice trebali istovremeno podjeliti, kako ste u više prilika to zorno potencirali i kazali da je ona radila ono što je bilo sa vama dogovoreno! U politici se to naziva politička odgovornost i za nju se vuku i posljedice u svim demokratskim društvima i sustavima demokretskih vrijednosti. Ovdje, dakako, nije samo riječ o političkoj odgovornosti!

Vi ste vaš vlak, hoću reći vladu, u normalnom domokratskom, etičkom i moralnom smislu i konfiguraciji neizostavno izgubili!

 

Vama ne predostaje ništa drugo do raspuštanja Vlade i brze odluke Predsjednice RH o novom izbornom ciklusu, a vi ste definitivno izgubili sav kredibilitet da možete tražiti neku novu parlamentarnu legitimaciju ili pak predvoditi neku novu parlamentarnu grupaciju sa integritetom. Vi ste u ovu godinu i koji mjesec za politiku kazali sve što ste imali ponuditi. Sve ste partnere u stranci izigrali, prevarili, birače koji su vas izabrali obrlatili. Dakle, vi ste gospodine Plenković, zapravo jedan od najnevjerodostojnijih politčkih prvaka, u zajednici sa Ivom Sanaderom, od svih vlada RH, koji su vladale od hrvatske samostalnosti do danas!

 

Pokupite vaše prnje i nestanite u logici stvari, u nekim od Remetinaca ili drugih bizarnih uzničkih lokacija, jer ako bude minimuma pravne države RH i ako stvarno ta pravna država bude djelovala, onda bi ste te vaše političke nesuvislosti i kriminalne aktivnosti umrežene jedni sa drugima, mogli debelo meditirati u uzničkim hladovinama sa vašom dopresjednicom gospođom Martinom Dalić, ministrom unutrašnjih poslova Božinovićem i čitavim nizom drugih osoba iz vašeg neposrednog okružja. Dosad objavljeni dokument neupitno, a potom i oni koji za sada još nisu objavljeni, kažu da je u stvarnosti riječ o zločinačkoj organizaciji, koju ste sa vašom dosadašnjom dopredsjednicom i njenim partnerima koncipirali, potkopavjući temeljne gospodarske i ine interese Republike Hrvatske i vitalne interese hrvatskog naroda!

 

 

U Parizu, na dan Svetog Mateja,14.svibnja 2018.

Ante Glibota

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Nino Raspudić posvetio post supruzi Mariji: Borila si se kao lavica, a opet ostala dama. Ja sam više kao medvjed

Nino Raspudić objavio je zadnji “predizborni post” u kojemu je otkrio  kad  je odlučio da …