Nedjelja , prosinac 17. 2017.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Ante Glibota: Otvoreno pismo Predsjednici Republike Hrvatske i Predsjedniku Vlade RH

Gospođo Predsjednice RH i gospodine Predsjedniče Vlade RH,

Jutros sam primio pismo od jednog uglednog hrvatskog povratnika iz dijaspore, gospodina Luke Krilića u kojom me izvješćuje o novoimenovanom veleposlaniku RH u Francuskoj, šaljući mi u prilogu svog pisma presliku novinskog teksta pod naslovom »Filip Vučak-Mali Sanader u Vatikanu » objavljenog 16. listopada 2011. godine na portalu Tjedno.hr pod referencom http://www.tjedno.hr/filip-vuak-mali-sanader-u-vatikanu-i-neki-tajni-crkveni-poslovi/.

Tekst i sadržaj ovog natpisa me zaista iznenadio po jednoj velikoj količini informacija, kojim se zapravo diskvalificira jedna takova osoba, ne samo za diplomatsku službu, već i za bilo kakovu javnu funkciju ili službu! Za ovu informaciju sam sazna ovog jutra, 30 rujna 2017., ne ranije . Gospodina Vučaka ne poznajem osobno, niti sam o njemu do sada nešto čuo, dobrog ili lošeg!

U skladu s javnim interesom za takovo stanje, slobodan sam vam postaviti i nekoliko javnih pitanja, na koje kao građanin Republike Hrvatske, ali i kao građanin Republike Francuske, konačno kao građanin Union européenne, imam pravo na odgovor, glede ovog imenovanja, a kojeg ste predumjevam dakako potpisali i usaglasili prethodnom procedurom u skladu sa vašim ustavnim prerogativima.

Moja javna pitanja su sljedeća :

1. Dali vam je ovaj tekst »Filip Vučak-Mali Sanader u Vatikanu » bio poznat prije akta usaglašavanja i imenovanje gospodina Filipa Vučaka za dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Francuskoj?

1. Tko je inicijator prijedloga za veleposlaničku poziciju gospodina Filipa Vučka  u Republici Francuskoj ?

1. Dali je povjerenstvo Sabora RH za imenovanje izvšilo potrebite provjere, i u kojem se sastavu povjerenstva glasovalo za isto imenovanje. Tko je bio za, tko protiv ili suzdržan prigodice glasovanja o ovom imenovanju?

1. Citirani javni natpis govori o vrlo teškim optužbama u kojem se stavljaju u upitnost ne samo gospodin Filip Vučak, već i pravne sužbe RH. Pitam se nije li mjestu, za sve te navode, da se isti provjere i konačno procesuiraju, da oni koji nisu procesuirali određene pravno upitne radnje, a javno su obzanjene, trebali bi također odgovarati pred licem pravde, u duhu normi pravne države i javno objavljenih upitnosti,  koje ostaju bez očekivanog pravnog odgovora pravne države. U konačnici takvim radnjama omogućuju se i potkopavaju temeljni državni interesi, uz sve druge i nesagledive civičke neodgovornosti, pa i suučešća u krivičnim radnjama?

U nadi što promptnijeg odgovora primite gospođo Predsjednice RH i gospodine Predsjedniče Vlade RH srdačne pozdrave,

Ante Glibota

glasbrotnja.net

About glasUrednik