Ponedjeljak , siječanj 18. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Antun Babić: Hrvatskoj treba novi domoljubni vođa – Karolina Vidović Krišto

Antun Babić: Hrvatskoj treba novi domoljubni vođa – Karolina Vidović Krišto

Kada tvrdim da je Hrvatska, pa i cijeli svijet, u nezamislivo opasnoj krizi, nisam otkrio toplu vodu. To danas zna, i na svojoj vlastitoj koži osjeća, svaki normalan čovjek i domoljub u Hrvatskoj.

Dakle, nije pitanje jesmo li u teškoj krizi, nego kako se iz te krize, koja prijeti opstanku hrvatskom naroda, može najdjelotvornije i najbrže izaći?

Iako to zvuči kao klišej i otrcana fraza, Hrvatskoj je danas uistinu potreban novi politički vođa. To mora biti osoba koja, u prvom redu, iskreno voli Hrvatsku i hrvatski narod. Zatim to mora biti srčana, neustrašiva i odlučna osoba koja se nikoga ne boji. Također, to mora biti bezgrješno čista (u kriminalnom smislu), poštena i nepotkupljiva osoba.

Osobno mislim da u ovom trenutku među hrvatskim domoljubnim političarima koji se nalaze u Hrvatskom saboru, tj. onih koji su vrlo prepoznatljivi u široj hrvatskoj javnosti, najbliža osoba koja ispunjava te kriterije jest – Karolina Vidović Krišto. Naravno, i igri su možda i neke druge osobe, o kojima u ovom trenutku nemamo dovoljno potrebnih empirijskih dokaza jer te osobe ili nemaju mogućnost dobiti medijsku pozornost ili su pak samo nezainteresirane i nespremne na osobnu žrtvu. To se odnosi na većinu intelektualaca u Hrvatskoj, koji šute i spavaju dubokim zimskim snom.

Karolinu Vidović Krišto upoznao sam na jednom sastanku s prof. dr.sc. Josipom Jurčevićem prije tri godine. Bilo je to u trenutku njezina velikog progona na jugoslavenskoj televiziji (HRT-u). Od prvog trenutka bilo mi je jasno da je riječ o osobi vrlo snažnog karaktera, koja u svom srcu nosi Hrvatsku i hrvatski narod.

Karolinu Vidović Krišto nastavio sam s posebnom pozornošću pratiti nakon njezina izbora za zastupnicu u Hrvatskom saboru, na listi Domovinskog pokreta. Ona je bez imalo dvojbe bila najbolja Škorina akvizicija. Ipak, široka hrvatska domoljubna javnost nije pokazivala veće olakšanje, a ljevičari nisu isprva pokazivali zabrinutost ili strah zbog dolaska te neupitne hrvatske domoljupke u Hrvatski sabor. Mnogi su očekivali da će pod medijskim i političkim svjetlima iz redova Domovinskog pokreta puno snažnije i odlučnije biti obasjana neka druga “razvikana” imena, a prije svih predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. Naravno, to se odnosi i na saborske zastupnike Mosta i suverenista.

Međutim, tri mjeseca nakon početka rada novog Sabora, uz prof. dr.sc. Milana Vrkljana, u Hrvatskom saboru i u hrvatskoj javnosti snagom meteorita bljesnula je nova hrvatska domoljubna nada, koju se već sada zasigurno može staviti u kategoriju ne samo karizmatičnih, nego i znalačkih, tj. vizionarskih i neustrašivih vođa, koji mogu iz dubokog blata izvući zaglibljena hrvatska kola. To je – vjerujem da će se većina čitatelja složiti – saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Dosad najbriljantnijim udarcima i projektilima u svojem izlaganju tijekom rasprave o nepovjerenju ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću Karolina Vidović Krišto pokazala je svu raskoš svoga znanja i političke širine te domoljublja i svjesnosti o tomu u kakvoj se opasnosti Hrvatska i hrvatski narod nalaze. Možda ima i drugih koji imaju slično znanje i sličnu širinu, ali Karolina Vidović Krišto u svojem je nastupu u Hrvatskom saboru pokazala neustrašivost, žar i odlučnost da najsnažnijim riječima, koje su bile poduprte činjenicama, razotkrije kriminalnu odgovornost HDZ-a, premijera Andreja Plenkovića i ministra Ćorića za guranje Hrvatske u ponor iz kojeg neće biti povratka ako se nešto vrlo brzo ne učini i ne promijeni na hrvatskoj političkoj pozornici.

Ovdje ću samo spomenuti da sam prije tri godine pred Hrvatskim saborom zaustavio ministra Tomislava Ćorića i pred novinarima mu rekao da će HDZ biti odgovoran za uništenje Hrvatske te da će za tu kriminalnu i pogrešnu politiku i on sam snositi odgovornost. Ministar Ćorić u Saboru je preživio glasovanje o povjerenju, ali je već sada politički mrtvac i samo je pitanje vremena kad će ga se Plenković riješiti kako bi spasio svoju pokvarenu kožu.

 

Karolina Vidović Krišto – alternativa unitarnom europejcu Andreju Plenkoviću

 

U zaključku želim kristalno jasno poručiti da stavljanjem Karoline Vidović Krišto na čelo hrvatske domoljubne oporbe i svih hrvatskih domoljuba u domovini i diljem iseljeništva ne tražim da ona zamijeni Miroslava Škoru na čelu Domovinskog pokreta. Jedino što znam i u što sam duboko uvjeren jest da su za pobjedu na izborima protiv Plenkovića potrebni vođa i politička alternativa koji su sušta suprotnost ljevičaru, unitarnom europejcu i globalistu Andreju Plenkoviću i HDZ-u, koji je pod njegovom potpunom kontrolom. Ne pada mi napamet nijedan današnji aktivni domoljubni političar, koji bi bio sušta suprotnost Andreju Plenkoviću u potrebnoj mjeri kao što to jest Karolina Vidović Krišto.

Kao jedan od najdugovječnijih hrvatskih domoljubnih političara u iseljeništvu i domovini osjećam svojom dužnošću iznijeti svoje mišljenje i duboko uvjerenje kako u ovom trenutku jedino Karolina Vidović Krišto ima sve potrebne osobine – od karizme do znanja, domoljubnog žara i neustrašivosti – da u kratkom vremenu oko sebe okupi i povede hrvatski narod u borbu, s izgledom za uspjeh, protiv sadašnjih unutarnjih okupatora i tlačitelja hrvatskog naroda. Vrijeme nam sve brže izmiče.

Osobno sam spreman dati svaku moguću pomoć Karolini Vidović Krišto na tom putu spašavanja hrvatske države i hrvatskog naroda.

 

Antun Babić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: VENITE ET VIDETE…

“DOĐITE i VIDJET ĆETE” (Ivan 1, 35-42) „Svjetlo koje ne svijetli, potok koji ne teče, …