Nedjelja , kolovoz 18. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Antun Babić – Istina se mora reći i samo nas istina može osloboditi od današnjeg zla

Antun Babić – Istina se mora reći i samo nas istina može osloboditi od današnjeg zla

Raskorak između hrvatskih političkih elita, s jedne strane i hrvatskog naroda, s druge strane, toliko je velik i nezajažljiv da ga u ovom trenutku ništa ne može uskladiti i dovesti do prihvatljivog konsenzusa osim narodne političke revolucije, kako na ulici tako i na izborima. Odgovorno tvrdim da su osvojili i Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ni Vatreni i Dalić ne bi bili u stanju promijeniti današnja dijametralno suprotna politička i domoljubna stajališta između hrvatskog naroda i političara koji zauzimaju čelne pozicije u državi.

 

Nažalost, danas Hrvatsku vode veće i opasnije narodne izdajice nego što su to čak bili Ivica Račan i njegova komunistička kompanija pred raspad Titove zločinačke Jugoslavije. Račan je bio jugoslavenski i hrvatski komunist, ali nakon raspada komunizma u istočnoj Europi više nije bio internacionalist, nego je bio prisliljen 1989. ući u borbu sa Srbijancima u Beogradu kako bi u Hrvatskoj spasio vlastitu glavu. Danas Hrvatsku vode globalisti i tuđe sluge, koje su bolje osjećaju u Bruxellesu, Parizu i Washingtonu, nego u Zagrebu. Tamo ih iskreno tapšu po leđima, a ponekad hvataju i za stražnjicu, zato što dobro obavljaju postavljene zadaće.

 

 

Narod ima pravo na javni i nenasilni prosvjed protiv loše politike i još lošijih političara

 

 

S druge strane, u Hrvatskoj ih po leđima tapšu bijednici i karijeristi koji kupe mrvice, kojih je sve manje, s njihovog stola. Hrvatska je u velikoj opasnosti. Na potezu je hrvatski narod. No isto tako netko se treba staviti na čelo tog naroda. Da sam mlađi i zdraviji ja bih to već sutra napravio. Nema se što više čekati. Naravno, prije toga stvari se moraju dobro organizirati da to neprijatelj hrvatskog narodas ne iskoristi za svoje interese. Ja tražim duboke sistemske i moralne promjene u Hrvatskoj kako bi se Hrvatska spasila. Ne zagovaram ni nasilje ni wwnasilnu revoluciju. No, u demokratskom svijetu narod ima pravo, između izbora, izići na ulicu i tražiti promjenu politike Vlade, ako ta politika nije u skladu s interesima naroda I ako je suprotna od obećanja koje su političari dali u predizbornim kampanjama. U tom pogledu, spreman sam pomoći koliko god mogu. Zbog narušenog zdravlja zadnjih desetak dana ne izlazim iz kuće. Sve pratim i sve vidim. Zato sam sve više ispunjen, ne strahom i pesimizmom, nego tugom i žalošću što nam se događaju strašne stvari samo dvadeset i nešto godina nakon veličanstve vojno-redarstvene pobjede Oluje na današnji dan 1995. godine.

 

 

“Ante, svi su oni isti”

 

Prijete mi smrću i vrijeme mi odmiće, zato moram progovoriti i o onima koji su danas bili uz KGK i Plenkovića u Kninu. Da je danas živa, kao izravni svjedok svega što se u to vrijeme događalo, kako u Kabinetu ministra obrane, tako i u drugim segmentima vojske, pa i šire politike, pokojna Janja, bojnica HV-a, bi rekla: “ANTE, SVI SU ONI ISTI”. A to mi je, dragi Bog mi je svjedok, govorila puno puta i dok je bila živa i u službi.

I osobno puno toga znam, pa mi je sve teže podnosti i gledati kako se nastavlja varati i pljačkati Hrvatska i hrvatski narod. Na našu tragediju, nije istinita izjava generala Rojsa od prije nekoliko godina : “TKO JE JAMIO, JAMIO JE”. Danas se Hrvatsku i hrvatski narod nastavlja pljačkati još više, ali na daleko sofisticiraniji način neko odmah nakon Domovinskog rata.

 

Danas nas na nezamislivo pokvaren i prema interesima Hrvatske potpuno neosjetljiv način pljačkaju obrazovana djeca i unuci komunista i udbaša. Njima danas nisu potrebni stanovi i automobili. Oni sve to imaju od svojih roditelja. Današnji pljačkaši Hrvatske i hrvatskog naroda, nastavljaju uništavati najveća poduzeća i strancima prodavati najvažnije hrvatske prirodne resurse, za koje od stranaca dobivaju milijune i desetke milijuna eura mita. O dionicama i izravnim pljačkama da i ne govorimo. Istovremeno donose zakone, od poreznih do svih ostali, koji imaju samo jedan cilj – otjerati što više obrazovanih mladih Hrvata i Hrvatica u svijet.

 

Kralo se i u vrijeme Domovinskog rata

 

Ne krade se samo danas, nego se još više kralo tijekom i poslije Domovinskog rata (katastrofalna privatizacija), a nemoral je bio na najavišoj mogućoj razini. Za Janju koja je bila duboko religiozna i moralna osoba, to je sve bilo teško gledati i proživljavati. Svi su uzimali gdje god su stigli, a ona je u vrijeme te krađe uzela normalan kredit za stan od banke i do smrti otplaćivala. Dok sam još nešto imao novaca, koji sam donio iz iseljeništva, u vrijeme rata sam joj pomagao da preživi.

Danas, kad pogledam unatrag, najteže mi pada činjenica da je i značajan dio velike iseljeničke pomoći, završio u džepovima lopova i pljačkaša, spomenimo samo Mesića i ček koji je “izgubio” na putu od Sydneya do Zagreba. Brojni hrvatski iseljenici su žrtvovali i svoje obitelji da bi pomogli Hrvatsku. Kako im je Hrvatska uzvratila – VELIKOM IZDAJOM I NEPRAVDOM.

 

Skrivali su se iza HDZ-a, Šuška i Tuđmana

 

Svi su se ti ljudi u vojsci i politici pokrivali članskom iskaznicom HDZ-a i “potporom ministra obrane Šuška i predsjednika države i HDZ-a dr. Franje Tuđmana”. Unatoč njegovoj golemoj zasluzi za obranu Hrvatske, polako dolazi vrijeme i za objektivno i stručno istraživanje, u kojoj je mjeri prvi predsjednik hrvatske države suodgovoran za pljačku hrvatskog gospodarstva do 1995. Nakon što je teško obolio Tuđman više nije kontrolirao situaciju u Hrvatskoj. Hrvatskom su tada vladali razni Gregorići, Valentići, Škegre, Mateše, Mikše, Vidoševići, Todorići, Pašalići itd. S druge strane generali HV-a i drugi visoki časnici su nakon Oluje očekivali i uzimali svoj dio plijena. Kad su neki od njih otišli u vojnu mirovinu nije ih više bilo briga ni za branitelje, ni za narod, a ni za državu. To se najbolje vidi i danas kad kao zaliveni šute nad novom političkom agresijom i gospodarskom pljačkom Hrvatske. Sve dok je HDZ-e bio na vlasti nastavili su uzimati što su mogli, a branitelji su se ubijali jer su bili gladni i odbačeni. Tako je i danas.

 

Da ne bi bio optužen, nedaj Bože, za jednostranost, nakon dolaska koalicije Račan- Budiša-Tomčić, hrvatsku je pogodila nova političko-ideološka katastrofa, koja je bila popraćena još većom pljačkom svega što je još ostalo u državnom vlasništu. Sjetimo se samo teških muljanja ministra financija Slavka Linića, za kojeg se govori da je bio blizak suradnik Božidara Kalmete. Linić je pogodovao velikom broju bivših komunista i jugomenadžera da se dodatno obogate pljačkanjem Hrvatske.

 

To nije mogao predvidjeti ni George Orwell

 

U subotu je također bilo teško gledati kako neki Haaški osuđenici uzimaju odličja iz ruku osoba koje su sudjelovale u njihovom progonu i izručenju Haagu. To ni George Orwell nije mogao predvidjeti. Zar čast (šutnja) i sve što su prije napravili za Hrvatsku može biti kupljeno za jedno odličje, ma kako visoko ono bilo ili za nekakvo poduzeće? Gdje su nestali povijesni hrvatski junaci kao što su bili Zrinski i Frankopani, kao što je bio Stjepan Radić, a posebno kardinal Alojzije Stepinac? Savili smo našu narodnu kičmu do zemlje.

 

Novi pljačkaši Hrvatske danas se sakrivaju ispod plašta NATO-a i EU. Tobože, to je garancija naše vječne sigurnosti. I ja sam svjestan važnosti sadašnjeg zapadnog vojnog saveza. Ipak o međunarodnoj politici znam dovoljno da mogu sa sigurnošću reći kako se taj savez može raspasti preko noći, a takve najave smo već vidjeli od strane glavnog sadašnjeg gazde NATO saveza, Donalda Trumpa.

 

Hrvatski narode, nešto nije u redu s našom pameti i našim karakterom. Lupamo se u prsa da smo veliki domoljubi, a kao slijepi i zaslijepljeni nastavljamo davati potporu (i gurati se oko njih) onima koji imaju zadaću uništit nas do kraja. Drago mi je što to ja osobno ipak neću doživjeti. Bilo bi to previše za moje srce i dušu.

 

Zagreb, 5. kolovoza 2018.

Antun Babić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Pavković: Bože, pomozi! Gimnazijalci uče da smo se borili protiv kriminalaca željnih pljačke i krvi!

Često slušamo priče da se u školama ne uči dovoljno o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, …