Utorak , listopad 22. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Antun Babić – Javna zahvala odvjetniku Zvonimiru Hodaku

Antun Babić – Javna zahvala odvjetniku Zvonimiru Hodaku

Danas mi je jedan od najsretnijih dana od kako je 16. prosinca 2015. preminula moja supruga Janja. Jutros sam dobio poruku iz ureda poznatog odvjetnika i velikog domoljuba Zvonimira Hodaka da je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu okončan, na obostrano zadovoljstvo, proces koji je protiv mene podnio prof. dr. sc. Damir Eljuga.

Taj je proces za mene bio najveća noćna mora, jer sam zbog mogućih velikih troškova mogao završiti na ulici kao prosjak. Samo sam još i to trebao doživjeti u hrvatskoj državi za čiju sam se uspostavu borio cijeli život.

Ovim se putem želim javno zahvaliti mojem odvjetniku gospodinu Zvonimiru Hodaku na njegovoj ulozi u uspješnom okončanju sudskog procesa. Zbog mojeg lošeg financijskog stanja, odvjetnik Zvonimir Hodak branio me pro bono, tj. bez naknade. Bit ću mu zahvalan do kraja života na njegovoj ljudskosti i humanosti.

Nakon što mi je poštar donio sudsko Rješenje otišao sam na Janjin grob, zapalio svijeću i položio buket crvenih ruža, koje je obožavala. Znam da je i Janja sudjelovala, moleći Svevišnjega da mi pomogne, u sretnom završetku sudskog procesa, koji je započeo nakon njezine prerane smrti. I ovoga puta dugo sam se molio dragom Bogu da bude milostiv prema Janji, a Janju sam molio da mi oprosti sve što sam krivo učinio tijekom našeg vrlo sretnog braka.

Sada se mogu, do kraja života, ponovno posvetiti domoljubnom radu za spas hrvatske države. Hrvatska je danas u još većoj opasnosti nego što je bila 1968. godine kad sam otišao u emigraciju.

 

U Zagrebu 29. svibnja 2017.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Kolakušić premijer, a Škoro predsjednik: Hoće li se dogovoriti ova dvojica političara koji mogu srušiti HDZ I SDP?

Izbori za EU Parlament bili su veliki lakmus papir na kojima su se rasplele neke …