Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Antun Babić: Krug je zatvoren – komunizam se u punom smislu vratio u Hrvatsku!

Antun Babić: Krug je zatvoren – komunizam se u punom smislu vratio u Hrvatsku!

Nakon Uskrsa idem u kampanju u Varaždin, Čakovec, Trgovišće i Kumrovec.


Sudbina naroda, ali i pojedinaca, često zna biti jako okrutna. Kao dijete antikumunističkih roditelja, u kolovozu 1968. pobjegao sam iz komunističke Hrvatske i Jugoslavije. Nekoliko mjeseci kasnije iz izbjegličkog logora Traiskirchen u Austriji, otišao sam u Australiju.

 

U Australiji sam se borio protiv Jugoslavije i komunizma u Hrvatskoj. Za svoj hrvatski narod tražio sam punu slobodu u samostalnoj i demokratskoj hrvatskoj državi. Kad su u Australiji 1972. na vlast došli prokomunistički Laburisti, koji su odmah, u dogovoru s Titom, počeli s progonom državotvornih Hrvata u Australiji, 1974. nastupio sam na svim kanalima australskih TV kuća u kojima sam oštro kritizirao tadašnjeg ministra pravosuđa senatora Lionela Murphyja.

U TV nastupu sam rekao kako sam pobjegao iz komunističke Jugoslavije, u kojoj je Hrvatska zarobljena, da bih samo nekoliko godina kasnije u Australiji na vlast došla prosovjetska i prokineska ljevičarska stranka, koja proganja Hrvate u toj zemlji. Na sreću Laburisti nisu dugo ostali na vlasti.

Nastavio sam se boriti, zajedno s tisućama drugih Hrvata u Australiji, za priznanje hrvatskog identiteta i hrvatskog jezika u toj zemlji. Nakon dugih godina borbe uspjeli smo. Postali smo ne samo ponosna, nego i jedna od najorganiziranijih etničkih zajednica u Australiji, koja je nastavila s borbom i za slobodu hrvatskog naroda u Titovoj zločinačkoj Jugoslaviji. Osobno sam jedva dočekao kraj komunizma u Sovjetskom Savezu i konačno buđenje hrvatskog naroda 1989. i 1990.


DOLAZAK U HRVATSKU U TRAVNJU 1990.

 

U petak 13. travnja 1990. došao sam, na poziv predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana, u Hrvatsku kako bi sudjelovao u predizbornoj kampanji Hrvatskog bloka, koji je predvodio HDZ, a član bloka bila i Hrvatska seljačka stranka koju je tada, nažalost, vodio Ivan Zvonimir Čičak. Ja sm s dr. Tuđmanom dogovorio ulazak HSS u Hrvatski blok. Dolaskom u Hrvatsku, nakon svih mojih antijugoslavenskih aktivnosti u Australiji, upustio sam se u najopasniji rizik u dotadašnjem životu, o čemu će biti puno više riječi u mojoj knjizi.

Za dolazak u Hrvatsku, a formalno još uvijek u Jugoslaviju, motivirala me je moja osobna prisega u Australiji da nikada neću odustati od borbe za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu. Naravno, preduvjet za ostvarenje tog cilja bilo je rušenje Jugoslavije i komunizma u Hrvatskoj.

Ovdje bi sada trebao reći – ostalo je povijest. Nažalost, u zadnjih nekoliko dana bili smo svjedoci povratka povijesti i komunizma u Hrvatskoj. Dolazak visokog kineskog državnog izaslanstva, koji je izazvao u zadnjih trideset godina neviđenu euforiju kod hrvatskih političara, mainstream medija, bivših komunista, pa i dobrog dijela neinformiranih hrvatskih domoljuba.

Budući sam kao hrvatski diplomat u NR Kini proveo pet godina, od 1998. do 2003., ništa me nije toliko zabrinulo zbog dolaska Kineza u Hrvatsku, kao najava da “kineska poduzetnica” Jiang Yu, članica obitelji kineskog komunističkog diktatora i masovnog ubojice Mao Zedonga, namjerava obnoviti Titovu komunističku političku školu u Kumrovcu.

POVRATAK ZLOČINCA TITA

Prije svakog dolaska u neku zemlju, Kinezi do savršenstva istraže političke i društvene prilike u toj zemlji. Oni su to napravili i prije dolaska u Hrvatsku. Za Kineze je bila najvažnija činjenica da su danas u Hrvatskoj na vlasti djeca i unuci bivših jugoslavenskih komunista, koji će s oduševljenjem dočekati ne samo vrlo upitna obećanja o velikim investicijama u Hrvatskoj, nego iznad svega njihovu ponudu da obnovom Titove političke škole u Kumrovcu ponovno daju legitimitet komunističkom zločincu Titu u Hrvatskoj.

Potrebno je puno više prostora za detaljniju analizu pozadinskih razloga za tako velike najave kineskih investicija u Hrvatskoj i obnovu Kumrovačke političke škole. Hrvatska je samo jedna mala stepenica na putu NR Kine do uspona na mjesto hegemona i vladara svijeta. Njihov cilj nije to postići sutra, ili na Hitlerovski način vojnim invazijama, nego dugoročnim i strpljivim financijskim i gospodarskim kupovanjem velike većine država svijeta, a posebno njihovih elita. Sadašnji doživotni predsjednik Kine Xi Jinping je umjesto vojnih invazija osmislio “Novi put svile” i mega investicije s kojima će osvojiti najveći dio svijeta. U kineskoj tradiciji nije važno vrijeme, nego konačni rezultat. Zato će NR Kina desetljećima strpljivo i lukavstvom nastojati doći do tog konačnog cilja.

NE ŽELIM VIŠE BJEŽATI IZ HRVATSKE

Način na koji je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dočekao kinesko državno izaslanstvo početak je kraja i ono malo demokracije koju smo kao narod i pojedinci u Hrvatskoj imali od stvaranje samostalne hrvatske države 1991. godine. Pred Hrvatskom i hrvatskim narodom nalaze se godine teške borbe ne samo za opstanak hrvatskog naroda, nego i slobodu političkog djelovanja, slobodu govora, pa i slobodu misli. Oni koji u to moje predviđanje ne vjeruju, jednog će se dana u ne tako dalekoj budućnosti sjetiti ovog mojeg komentara.

Iz komunističke Jugoslavije i Hrvatske pobjegao sam 1968. zato što sam bio mlad, i jer sam želio živjeti u slobodi. U Hrvatsku sam se vratio 1990. da bi pomogao svojem hrvatskom narodu da se oslobodi Jugoslavije i komunizma. Naravno, tada nisam bio ni malo svjestan da jako veliki postotak Hrvata u Hrvatskoj nije bio protiv ni komunizma ni Titove Jugoslavije, što je iz dana u dan sve vidljivije. Zapravo – KRUG JE ZATVOREN.

Normalno je da se sada moram upitati – Što mi je raditi? Previše sam star da bih ponovno odlazio ili bježao u demokratski svijet, koji ionako više ne postoji. Bio bi to kukavičluk i izdaja mojih snova i ideja, za koje sam živio i radio punih pola stoljeća. Dakle, ostaje mi samo nastavak borbe za Hrvatsku do zadnjeg trenutka svojeg života. Želja mi je da umrem u političkoj borbi i na nogama, a ne u krevetu.

To je jedan od važnih razloga što sam se kandidirao za predsjednika države. U Kumrovec idem još jedanput upozoriti na veliku opasnost i crne oblake koji su se nadvili nad našom domovinom Hrvatskom i Hrvatima u BiH. Duboko sam svjestan da me mainstream mediji i većina tzv. hrvatskih portala neće pratiti, ali su zato široko i detaljno popratili dolazak agentice kineske države Jiang Yu u Kumorvec.

Antun Babić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Bila je simbol stradanja Vukovara i hrvatskih obitelji

Na vukovarskom Novom groblju, 11. srpnja 2008. skromno i dostojanstveno pokopana je Kata Šoljić, najponosnija …