Utorak , listopad 22. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Antun Babić: Politička agresija manjinskih zastupnika u Hrvatskom saboru odraz su izdajničke politike predsjednice Kolinde, Plenkovića i Jandrokovića

Antun Babić: Politička agresija manjinskih zastupnika u Hrvatskom saboru odraz su izdajničke politike predsjednice Kolinde, Plenkovića i Jandrokovića

Najoštrije osuđujem izdajničku politiku predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, zbog njihovog toleriranja i prihvaćaja političke torture i agresije koju nad Republikom Hrvatskom, hrvatskim narodom, hrvatskim braniteljima i gradom herojem – Vukovarom provede vođa Srba Milorad Pupovac i članovi srpske manjine u Hrvatskoj, među kojima ima i onih koju su aktivno sudjelovali u velikosrpskoj i četničkoj agresiji na Hrvatsku 1991. godine.

Sukladno političkoj praksi i demokratskim civilizacijskim normama u najstarijim demokratskim društvima i državama u svijetu, u kojima etničke manjine nemaju zakonom zajamčene predstavnike u parlamentima tih država, u svojstvu predsjedničkog kandidata zagovaram promjenu izbornog zakona i ukidanje Ustavnog zakona prema kojem se manjinama u Republici Hrvatskoj jamči pravo na zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru.

Kao i u svim drugim demokratskim zemljama na svijetu, pripadnici manjina u Hrvatskoj imaju pravo i trebaju sudjelovati u izborima za Hrvatski sabor kroz registrirane političke stranke u Republici Hrvatskoj kao i svi drugi državljani Republike Hrvatske.

ĆIRILIČNO NASILJE U VUKOVARU

Prisiljavanje i prijetnja općinskoj vlasti u Vukovaru da u tom gradu mora prihvatiti ćirilicu nije ništa drugo nego želja da se izjednače krvnik i žrtva te da se pobjednicima proglase agresori nad Hrvatskom, a ne njezini heroji branitelji.

U tom pogledu današnji čenici HDZ-a nimalo se ne razlikuju od komunističkih i projugoslavenskih stranaka kao što su SDP, HNS i SDSS.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prošle je godine na prosvjedu u Vukovaru obećao da će za godinu dana organizirati novi prosvjed, ako srpski zločinci ne budu kažnjeni za genocid i zločine koje su počinili u Vukovaru i diljem Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata.

Ne vidim da je u tom kontekstu postignut bilo kakav pomak. Dapače, Ustavni sud i hrvatska vlast šalju prijeteće poruke gradonačeniku Ivanu Penavi i Hrvatima u Vukovaru da moraju prihvatiti odluku o uvođenju ćirilice u Vukovar dok su još uvijek svježe rane iz te zločinačke velikosrpske agresije, dok se ubojice Hrvata i dalje slobodno šetaju Vukovarom i diljem Hrvatske te dok hrvatske majke iz Vukovara nastavljaju tražiti smrtne ostatke svojih muževa i sinova.

Ako budem izbaran za predsjednika Republike Hrvatske na dolazećim predsjedničkim izborima dajem svoju svečanu prisegu da ću se svim legalnim sredstvima, uključujući i održavanjem referenduma, boriti da predstavnici manjina ne mogu automatski birati svoje predstavnike u Hrvatskom saboru, a da se Ustavni zakon o ćirilici u Vukovaru stavi u mirovanje do kraja 21. stoljeća.

Tako mi dragi Bog pomogao.

 

Antun Babić

predsjednički kandidat

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Bože Vukušić u Bujici: “Milanović je ucijenjen i zato je donio ‘Lex Perković’!”

Ako na mjestu predsjednika države imamo osobu koja je ucjenjiva po bilo kojoj osnovi, onda …