Nedjelja , svibanj 31. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Antun Babić – Velika dobrodošlica na otoku Lošinju

Antun Babić – Velika dobrodošlica na otoku Lošinju

Na poziv jednog dragog prijatelja, na Veliki petak sam došao provesti Uskrsne blagdane. Osim malo potrebnog odmora, taj iznenadni poziv želio sam iskoristiti za za moju predsjednički kampanju u Malom Lošinju.

Danas sam dijelio letke. Prije nego što sam počeo dijeliti letke i komunicirati s ljudima koji stalno žive u Malom Lošinju, bio sam malo nervozan i skeptičan. Nisam bio siguran kako će ljudi reagirati kad im pristupim. Inače, bio je to moj prvi posjet otoku Lošinju.

Moj je strah nestao odmah nakon prvog kontakta s jednom osobom u središtu Malog Lošinja, koji je bio okupan proljetnim suncem. Bila je to djelatnica grada Malog Lošinja, koja je imala štand na kojem je prolaznicima u ime grada dijelila tradicionalnu uskrsnu pincu. Potom je sve sve bolje i bolje.

Proveo sam sat vremena dijeleći letke i razgovarajući s ljudima. Poruka je bila iznenađujuće izravna i oštra:

 

MORAMO POBIJEDITI LOPOVE

 

“Najvažnija je da niste član HDZ-a. Opljačkali su i uništili Hrvatsku. Čak ni mi ovdje ne živimo tako dobro kako nam mainstream mediji serviraju. Mi ćemo Vam pomoći da se za Vas čuje na otoku Lošinju. Moramo pobijediti lopove.”

Bila je to glazba za moje uši. Stanovnici Malog Lošinja, koji ipak relativno dobro žive, nisu bili ništa manje kritični prema svim političarima, nego što su to bili Slavonci tijekom moje kampanje po Slavoniji, koji su na rubu nestanka i gladi.

Ovaj boravak na otoku Lošinju i u gradu Malom Lošinju ostat će mi u trajnom sjećanju, iz dva razloga. Prvo, zbog zadivljujuće ljepote ovog našeg prekrasnog otoka i ljekovitog zraka. Drugo, dolazak u Mali Lošinj dao je još snažniji momentum mojoj odluci da se kandidiram za predsjednika Republike Hrvatske. Shvatio sam da su građani Hrvatske jednako ljuti i razočarani, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske žive. Svi oni traže promjenu, ali ne samo promjenu radi promjene, nego dolazak poštenih i sposobnih hrvatskih domoljuba na čelo države koja iz dana u dan nazaduje.

Nakon što se vratim u Zagreb, nastavljam s još intenzivnijom predkampanjom za predsjednika države. Očekujem i molim potporu svih domoljuba koji prihvaćaju i slažu se sa sadržajem ove poruke.

Koristim i ovu prigodu, da svim mojim Facebook prijateljicama i prijateljima u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini te svim Hrvaticama i Hrvatima u iseljeništvu, ma gdje da se na kugli zemaljskoj nalaze.

ZA HRVATSKU DO SMRTI SPREMAN.

Antun Babić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Priopćenje braniteljskih udruga – podrška Zoranu Marasu

Čast čovjeka štiti se od rođenja do smrti. Sintagma je koju često koristi pravo kao …