Ponedjeljak , ožujak 19. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / AUSTRALIJA ĆE POSTATI REPUBLIKA: Ni četvrtina stanovništva ne podržava britansku krunu!

AUSTRALIJA ĆE POSTATI REPUBLIKA: Ni četvrtina stanovništva ne podržava britansku krunu!

Čak ni najavljeno vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle nije zaustavilo rekordni pad popularnosti britanske kraljevske kuće u Australiji, pokazalo je novo istraživanje javnog mišljenja

Prema rezultatima objavljenima u srijedu svega 22 posto ispitanika dalo je prednost monarhiji dok je zanimanje za republiku pokazalo 52 posto ispitanika. Istraživanje je proveo ResearchNow. Oko četvrtine od tisuću ispitanih Australaca kazalo je kako nije sigurno.

Više od dvije-trećine ispitanih kazalo je da nove kraljevske zaruke i treća trudnoća vojvotkinje od Cambridgea nisu promijenili njihovo mišljenje. Predstojeće kraljevsko vjenčanje zakazano za svibanj nije uspjelo obnoviti interes za monarhiju a najmanje su marili oni od 18 do 34 godine.

Britansku monarhiju najviše podupiru osobe starije od 65 godina a 36 posto smatra da Australija ne bi trebala postati republika. “Uvredljivo je za inteligenciju mladih Australaca reći da zbog toga što uživaju gledati kraljevska vjenčanja žele da im je na čelu države okrunjena glava”, kaže Benjamin Jones, znanstvenik s Australskog nacionalnog sveučilišta.

“Oni možda uživaju čitati o Bradu Pittu i Angelini Jolie no ne zalažu se da budu na čelu države”, kaže on.

Autor: Hina
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

dr. Ćavar – Moje mišljenje o Istanbulskoj konvenciji

Takozvana Istanbulska konvencija je jedna velika podvala, prijevara i manipulacija sa nedovoljno mislećim ljudima i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *