Ponedjeljak , ožujak 1. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / BALENOVIĆ: Premijeru, niste nas impresionirali, Vi ste nas razočarali!

BALENOVIĆ: Premijeru, niste nas impresionirali, Vi ste nas razočarali!

Premijer Andrej Plenković nije ni po čemu drugačiji od svojih prethodnika. Možda ima bolju dikciju od Karamarka, širi rječnik od Oreškovića, sigurniji nastup od Kosorice, možda zakone bolje tumači od Sanadera, ali odnos prema Zviždačima podjednako je sramotan i ponižavajući. Kad znamo da su korupcija i kriminal najveća opasnost za gospodarsku i političku opstojnost Hrvatske, onda se progonom Zviždača, vrh hrvatske vlasti direktno stavlja u zaštitu kriminalaca i funkciju gospodarskog uništenja Hrvatske.  Hrvatski premijeri i Vlade  preko noći znaju izmišljati zakone, kako bi zaštitili  ubojice raznih profila i sačuvali imovinu raznih mega kriminalaca, ali Zakon o zaštiti zviždača, kojim bi trajno štitili poštene građane, ne žele predložiti, niti donijeti. Pitamo se čiji su to onda oni premijeri i čije su to Vlade? Hrvatskog naroda sigurno nisu!

 

DORH-u 5 milijuna kuna

Odlukom Vlade RH na račun DORH-a odsjelo je namjenskih 5 milijuna kuna. Zviždači bi taj posao, za koji je DORH dobio milijune, odradili besplatno, u skladu s moralom i poštenjem. Uzalud Premijer na zgarište šalje vatrogasce i kanadere, šteta je na žalost već počinjena. Financiranjem DORH-a sad se u Agrokoru pokušavaju sagledati i utvrditi posljedice, a pravovremenom Vladinom potporom zviždača, na nepravilnosti i prijeteći kolaps moglo se bez uložene kune, sigurno puno ranije upozoriti, pa do štete tolikih razmjera sigurno ne bi došlo. Da se požar najbolje gasi čašom vode to znaju svi vatrogasci, a da su zviždači najbolja zaštita od kriminala i korupcije znaju svi građani, osim članova naše Vlade i našeg Premijera. Na žalost u slučaju Agrokora ceh zasada iznosi 40 milijardi kuna, u slučaju INE nešto manje, u HAC-u su farbanje tunela i trafostanice koštale preko milijarde kuna, pa slijedi jeftina struja koju je HEP godinama isporučivao TLM-u, afera Spice i Podravka, štetni krediti Hrvatske poštanske banke, afera FIMI MEDIA, Planinska, preplaćeni brodovi u Brodosplitu, krađa robnih rezervi u Đakovštini, izvlačenje novca iz HŽ-a, sumnjive nabavke u MORH-u, Fond za zaštitu okoliša, Hrvatska gospodarska komora. Kraj nikad sankcioniranim aferama se niti ne nazire. Da je Hrvatska stotinu puta bogatija ne bi izdržala toliku koncentraciju lopovluka i mafije koja se nad njom nadvila. Ako je za jedno radno mjesto potrebno 740.000 kuna, koliko su radnih mjesta mogli sačuvati Zviždači,  da su mogli djelovati i da su bili pravilno zaštićeni od progona kojeg im je priuštilo vodstvo Hrvatske države, od Pantovčaka pa do Markovog trga?

 

Cosa Croatica

Neki pojedinci zviždačima prigovaraju da nisu lojalni, jer prijavljuju kriminal. Zviždači nisu lojalni kriminalcima, jer su karakterni i moralni. Zviždači sigurno ne žele da Hrvatska postane jedna velika mafijaška organizacija. Sigurno ne žele da se uz pojam Cosa Nostra, na europskoj kriminalnoj sceni pojavi novi sramotan pojam, Cosa Croatica, koji bi označavao hrvatski državni  koloplet političkog i gospodarskog kriminala. Zbog ustrajnosti, vjerodostojnosti i hrabrosti zviždača, u borbu protiv kriminala i siromaštva  moraju se pridružiti i svi ostali građani.

 

Zaboravio preporuke EU parlamenta

Premijer Plenković je veoma brzo zaboravio preporuke EU parlamenta o potrebi zakonske zaštite zviždača i kameleonskom brzinom se adaptirao na bolesnu političku scenu Hrvatske. Kao što Plenković voli svojim oponentima reći Niste me impresionirali, mi zviždači, domoljubi,  koji volimo Hrvatsku i za koju se žrtvujemo, poručujemo „Premijeru niste nas impresionirali, Vi ste nas razočarali! Pridružili  ste se plejadi svojih prethodnika, koji su Hrvatsku uspješno doveli do prosjačkog štapa. Vi ste još jedan od visoko obrazovanih, naočitih i rječitih intelektualaca, koje je život obilato mazio, koji je svojim nastupom i pojavom puno obećavao i koji nas je u još kraćem vremenu potpuno razočarao!“

 

Predsjednica Udruge Zviždač

Vesna Balenović

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

ČIME SE BAVE DJECA HRVATSKIH POLITIČARA? Uspješni i nestašni nasljednici

Sin bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma koji se i na nadolazećim lokalnim izborima posljednjih tjedana bori za …