Srijeda , studeni 13. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BANJA LUKA: Hrvatska nam duguje 1,2 milijuna mjesečnih mirovina

BANJA LUKA: Hrvatska nam duguje 1,2 milijuna mjesečnih mirovina

“Hrvatske vlasti godinama opstruiraju rješavanje i ostalih stečenih prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose i na imovinska, stanarska, prava, te udio u privatizaciji državnih poduzeća u Hrvatskoj”, izjavio je predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske

“Hrvatska duguje oko 1,2 milijuna mjesečnih mirovina predratnim umirovljenicima srpske nacionalnosti porijeklom iz BiH, ne računajući namjerno nanesenu štetu nezakonitim vrednovanjem mirovina”, izjavio je predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća.

On je naglasio da su u najvećem broju slučajeva ovi ljudi izgubili radnopravni status bilo neposrednim otkazom sa posla, bilo službenim brisanjem iz evidencije zaposlenih koje se dogodilo 8. oktobra 1991. godine.

Puzigaća je dodao da hrvatske vlasti godinama opstruiraju rješavanje i ostalih stečenih prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose i na imovinska, stanarska, prava, te udio u privatizaciji državnih poduzeća u Hrvatskoj.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Pad grada Vukovara i ubojstvo Hrvatske – Vukovarske lutke

Bila je to obična plastična lutka koja je sa svojim muškim parom godinama stajala u …