Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BANJA LUKA: Hrvatska nam duguje 1,2 milijuna mjesečnih mirovina

BANJA LUKA: Hrvatska nam duguje 1,2 milijuna mjesečnih mirovina

“Hrvatske vlasti godinama opstruiraju rješavanje i ostalih stečenih prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose i na imovinska, stanarska, prava, te udio u privatizaciji državnih poduzeća u Hrvatskoj”, izjavio je predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske

“Hrvatska duguje oko 1,2 milijuna mjesečnih mirovina predratnim umirovljenicima srpske nacionalnosti porijeklom iz BiH, ne računajući namjerno nanesenu štetu nezakonitim vrednovanjem mirovina”, izjavio je predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća.

On je naglasio da su u najvećem broju slučajeva ovi ljudi izgubili radnopravni status bilo neposrednim otkazom sa posla, bilo službenim brisanjem iz evidencije zaposlenih koje se dogodilo 8. oktobra 1991. godine.

Puzigaća je dodao da hrvatske vlasti godinama opstruiraju rješavanje i ostalih stečenih prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose i na imovinska, stanarska, prava, te udio u privatizaciji državnih poduzeća u Hrvatskoj.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Preminuo Mustafa Nadarević

Musatafa Nadarević poznati bh. glumac preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. …