Ponedjeljak , prosinac 16. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Bashar al-Assad za: ”Kemijski napad u Khan Shaykhunu je 100% lažiran da bi se imala izlika za napad na Siriju”!

Bashar al-Assad za: ”Kemijski napad u Khan Shaykhunu je 100% lažiran da bi se imala izlika za napad na Siriju”!

Bashar Al Assad je dao prvi intervju za Sky News nakon napada nervnim plinom u Khan Shaykhunu.

”Nitko nije uopće proveo istragu što se dogodilo toga dana u Khan Shaykhunu. Kao što znate Khan Shaykhun je pod kontrolom Al-Quaide, tako da jedina informacija koja je otišla u medije je upravo preko Al-Quaide. Nitko nema drugih informacija, čak i video koji je sniman za vrijeme napada ne možemo sa sigurnošću ustanoviti dali je stvaran ili lažan.

Al-quaida je naložila da se napadnu Sirijci kako bi se osvetili za napad Sirije na Al-quaidu. Ova tvrdnja također nije točna jer napad nervnim plinom se dogodio oko 6 ujutro, a Sirija je napala Al-quaidu oko podneva. Mi nemamo kemijsko oružje, čak smo i dali sav svoj arsenal nekoliko godina ranije. Čak i da ga posjedujemo ne bi ga nikada upotrijebili.

Amerikanci su lažirali cijelu priču kako bi imali dobra razlog da nas napadnu. Nije ovaj napad na nas zbog događaja u Khan Shaykhunu. Kemijski napad je njihova igra. Prvo napadnu kemijskim oružjem, pa razglase na televiziji i u roku od 48 sati krenu u rat protiv nas. Zanimljivo, bez ikakvog konkretnog dokaza, uz propagandu i spekulacije kreće napad na nas.”

croative.net

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Škorin skup u Splitu: ‘S mojim narodom ćete me svađati? Sram vas bilo!’

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u 12 sati na platou Doma Hrvatske vojske u splitskoj Lori održao …