Četvrtak , srpanj 9. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / BEŠLIĆ: Thompson neće biti zabranjen

BEŠLIĆ: Thompson neće biti zabranjen

Koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je najavljen za 8. lipnja na skupu podrške šestorici čelnika tzv. Herceg-Bosne koji čekaju drugostupanjsku presudu u Hagu, neće biti zabranjen, izjavio je danas gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Koncert pod nazivom “Podrška haškim uznicima” na gradskom stadionu pod Bijelim brijegom 8. lipnja, organizira udruga “Hrvatsko srce nade” iz Mostara pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

“Do jutros Grad Mostar nije dobio nikakav zahtjev za bilo kakvu zabranu. Koliko znam Thompson je i ranije nastupao u Mostaru i nije bilo nikakvih problema. Koliko znam, nema nikakvih sudskih zabrana u BiH, tako da nema nijedan pravno valjan razlog za neodržavanje koncerta”, rekao je Bešlić novinarima.

On je dodao da je Mostar grad koji pokazuje širinu i da želi da funkcionira u miru i redu, te pozvao građane da se suzdrže od bilo kakvih negativnih konotacija.

“U Mostar se uvijek iz nekih drugih razloga gura problem, a najčešće se iz Sarajeva želi gurnuti iskra. Neko je za, neko je protiv, a ja apeliram da sugrađani sačuvaju sigurnost i stabilnost u Mostaru”, poručio je Bešlić.

Više stranaka među kojima SDP, DF, Naša stranka, kao i SDA te Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, zatražilo je zabranu skupa podrške i koncerta, podsjeća N1.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Akademik Pečarić: Tko je izborni pobjednik: Pupovac ili Plenković?

Nije jednostavno odgovoriti na pitanje iz naslova. Škoro je upozoravao da je glas za Plenkovića …