Petak , srpanj 19. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / U BiH svaki dan oko 50 novih ilegalnih migranata, međusobno se sukobljuju noževima…

U BiH svaki dan oko 50 novih ilegalnih migranata, međusobno se sukobljuju noževima…

Sve više i više ilegalnih migranata pristiže u Bosnu i Hercegovinu nadajući se prolasku u zapadnu Europu preko Hrvatske. Broj migranata u BiH je toliko narastao da prijete etnički i religijski sukobi među brojnim skupinama u toj državi.

Grad Bihać i susjedno selo Izačić postali su središte za pridošle ilegalne migrante. Procjene govore o čak 4000 ilegalaca u mjestu gdje živi tek 60 000 stanovnika, javlja Liberation.

Svaki dan dolazi oko 50 novih ilegalnih migranata u mjesto koje nije ni blizu pripremljeno da se nosim sa krizom takvih razmjera.

Jedan od kurdskih migranta tako kaže: “Ovo mjesto nije sigurno noću. Događaju se sukobi, a u sukobima se koriste noževiPolicija odbija intervenirati.”

Jedan od zaposlenika Crvenog križa, Selam Midžić kaže kako im ponestaje hrane i odjeće, te ukoliko se nešto ne promijeni do zime dogodit će se humanitarna katastrofa.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je kako su većina ilegalnih pridošlica muslimani što predstavlja invaziju.

“U Republici Srpskoj, nemamo dovoljno mjesta ni centara za migrante”, poručio je Dodik.

Gradonačelnik Bihaća Suhret Fazlić, kaže kako Republika Srpska izbacuje migrante sa svog prostora, šaljući ih prema Bihaću, primjećujući da je nekoliko gradova u Republici Srpskoj u blizini granice s Hrvatskom.

“Bojimo se da ne postanemo novi Calais, da budemo potopljeni“, rekao je gradonačenik Bihaća referirajući se na francuski grad koji je postao odskočna daska za brojne, često nasilne ilegalne migrante koji se pokušavaju dokopati Velike Britanije.

Podsjetimo, u izvješću iz svibnja govorilo se mogućem proboju 60 000 ilegalnih migranta preko Hrvatske.

Problem ilegalnih migranata mogao bi pogoršati ionako loše odnose između Srba, Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini ukoliko se porast broja ilegalnih pridošlica nastavi, zaključuje Liberation.

Izvor: narod.hr/Liberation

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

VIŠNJA STAREŠINA: Gašenjem Aluminija zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH

U proljeće 1992. tadašnji direktor mostarskog “Aluminija” Mijo Brajković i suradnici uspjeli su kupiti vrijeme …