Nedjelja , studeni 1. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / U BiH panika došla prije koronavirusa – prazne se trgovine i stvaraju zalihe

U BiH panika došla prije koronavirusa – prazne se trgovine i stvaraju zalihe

Nakon objave vijesti o koronavirusu u Hrvatskoj, građani prazne police dućana. Iako u BiH još nema nijedan potvrđen slučaj, mediji izvješćuju i o panici u Sarajevu gdje građani također kupuju znatne zalihe.

Nakon objave da se u Hrvatskoj pojavio prvi slučaj koronavirusa građani su po Zagrebu počeli prazniti police, a maske se po policama ljekarni već nekoliko dana ne mogu naći. Na oglasnicima se maske prodaju za i po 100 kuna, piše N1.

Nedugo nakon što je u Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa, među građanima cijelog regije počela se širiti panika. Slične scene bilježimo i u Sarajevu. Naime, drastično se povećao broj odlazaka u ljekarne i supermarkete, gdje su zabilježeni veliki redovi na kasama, izvješćuje Klix.ba.

U ljekarnama su se tražila sredstva za poboljšanje imuniteta, kao i zaštitne maske, dok se u supermarketima  kupuju velike količine hrane kako bi se stvorile rezerve u domovima. Najviše se kupuju ulje, konzervirana hrana, šećer, meso, brašno, mlijeko, tjestenina. U supermarketima se stvaraju velike gužve, na kasama se čeka i do pola sata, a veliki broj kupaca po prodavaonicama hoda sa zaštitnom maskom na licu.

I u Italiji nakon pojave prvih slučajeva zaraze u trgovine i supermarkete pohrlili su kupci unatoč upozorenjima da za to nema potrebe.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

DOK NAROD PATI POLITIČARI ZADRŽALI PRIVILEGIJE – Isplaćen im čak i regres od 472 KM

Vlada Federacije BiH na jednoj od prošlih sjednica odobrila isplatu regresa za uposlenike u federalnim …