Srijeda , siječanj 27. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / U BIH zadnjih godina ušao novac sumnjiva podrijetla

U BIH zadnjih godina ušao novac sumnjiva podrijetla

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu uoči konferencije “Indikatori rizika u vezi s financiranjem terorizma” da je u Bosnu i Hercegovinu u proteklih nekoliko godina posredstvom kupovine nekretnina ušao novac sumnjiva podrijetla.

U izjavi za medije uoči konferencije Krešić je ustvrdio da se radi o značajnom iznosu novca sumnjivog podrijetla koji je u zemlju stigao u gotovini, koji je naknadno zabilježen kroz financijski sustav.

“Činjenica je da u BiH postoji skupina ljudi koja ništa ne radi a dosta dobro živi i uspostavlja neku novu ideologiju kojoj se treba suprotstaviti i to je zajednička zadaća svih nas koji želimo napredak zemlje”, naglasio je Krešić.

Pri tome je naveo kako bosanskohercegovačko pravosuđe provodi aktivnosti oko Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti koje su dale rezultate, ali da još nedostaje znanja i iskustva u novim tehnologijama plaćanja i novčanih transakcija.

Krešić je rekao i da je BiH opredijeljena za borbu protiv terorizma te da želi biti pouzdan partner i sudjelovati u sprječavanju bilo kakvog financiranja terorizma ili širenja nasilnog ekstremizma.

Na dvodnevnoj konferenciji “Indikatori rizika u vezi s financiranjem terorizma” u Sarajevu sudjeluju stručnjaci iz Velike Britanije, te predstavnici agencija za provođenje zakona, tužiteljstava, nadzornih tijela u financijskom sektoru, te predstavnici privatnog sektora.

Veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson rekao je novinarima da je britanska procjena kada se radi o sigurnosti u BiH “bolja nego za mnoge druge europske zemlje”.

“Naša procjena za BiH je čak bolja nego za mnoge druge europske zemlje. Svojoj rodbini i prijateljima uvijek preporučujem da posjete BiH i oni koji već jesu ovdje su se odlično proveli, ali u današnjem svijetu su rijetka mjesta za koja se može reći da su sto posto sigurna”, rekao je Ferguson.

Izvor: Hina/hm

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Šator ispred Vlade i novi prosvijed sindikata zdravstva u Mostaru

Ispred zgrade Vlade HNŽ u Mostaru, članovi sindikatata zdravstva u nedjelju su postavili šator. “Od …