Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Bild piše da Njemačka planira zakon kojim će jednostavnije protjerivati ilegalne migrante
Migranti u Sarajevu

Bild piše da Njemačka planira zakon kojim će jednostavnije protjerivati ilegalne migrante

Njemačka planira zakon koji bi omogućio brže i učinkovitije protjerivanje osoba koje se nalaze ilegalno u zemlji, a ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer je otvorio mogućnost protjerivanja i u Siriju.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova, kako javlja u nedjelju Bild am Sonntag, planira novi zakon koji bi sadržavao mjere za lakše protjerivanje osoba koje su obvezne napustiti Njemačku, prenosi Telegram.hr.

Među te mjere spada i mjera po kojoj bi osobe kojima je odbijen zahtjev za ostankom u Njemačkoj bile dužne prijaviti ako noć ne provode na prijavljenom mjestu boravka. Mnogi pokušaji protjerivanja osoba koje moraju napustiti Njemačku propadaju zbog toga jer se osoba ne nalazi na mjestu boravka prilikom dolaska policije.
Rade na zakonu o lakšem protjerivanju kriminalaca

Nadalje bi podnositelji zahtjeva za azilom svoju poštu mogli podizati samo uz pomoć čip-kartice čime bi se moglo dokazati da su i zaprimili odluku o protjerivanju iz zemlje. Zrakoplovne kompanije bi izdavale karte bez unesenog imena tako da bi se one mogle primijeniti i na druge putnike u slučaju da osoba koja je prvobitno trebala biti protjerana ne bude pronađena u svom smještaju.

Ministarstvo unutarnjih poslova je demantiralo sadržaj dokumenta koji je objavio Bild, ali je priopćeno kako se trenutno „intenzivno radi“ na zakonu o olakšanju protjerivanja. Njemački ministar Horst Seehofer prihvatio je u međuvremenu inicijativu nekih saveznih pokrajina poput Saske koje se zalažu za protjerivanje kriminalaca i u Siriju.

„Trenutno intenzivno ispitujemo mogućnosti protjerivanja kriminalaca i osoba od kojih prijeti opasnost u Siriju“, rekao je Seehofer u petak. Konačnu odluku o tom pitanju bi trebala biti donesena krajem studenog na sastanku ministara unutarnjih poslova saveznih pokrajina.

 

 

Republikainfo.com

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: NEUMJERENO… NESELEKTIVNO…

Došao čovjek stručnjaku za vrtove. „Želio bih napraviti vrt, ali je tlo oko moje kuće …