Utorak , srpanj 7. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Religija / BISKUP IZ SREDIŠTA AMAZONIJE KRIKNUO: Vrag i magija stigli su u Vatikan!

BISKUP IZ SREDIŠTA AMAZONIJE KRIKNUO: Vrag i magija stigli su u Vatikan!

Biskup je upozorio ali nitko ne čuje

Ovih dana katolički svijet potresaju zbivanja s takozvane amazonske sinode, a najviše pažnje privlače upravo čudni i katoličanstvu nepoznati duhovni obredi koji su se odvijali u Vatikanu. Mnogi su komentirali idole i rituale, međutim jedan glas, i to onaj pravog katoličkog biskupa iz središta Amazonije ostao je skriven, iako ako itko zna o čemu se radi, zna ovaj čovjek koji je kriknuo: U tim ritualima je vrag, i magija.

‘Gospa nije Pachamama, nego je ona Djevica iz Nazareta’, rekao je. ‘Oni obredi koji su viđeni ovih dana demonska su svetogrđa koja prouzrokuju skandal. To dobro znamo svi u Amazoni, kazao je José Luiz Azcona Hermoso, biskup emeritus iz prelature Marajó, u državi Pará, koji se nikako ne može pomiriti s nedavnim događajima u Vatikanu.

Ono što se događalo ovih dana u Vatikanu pred papinim očima su, kaže, pogansko-amazonski obredi…Moramo razlikovati ono što dolazi od Duha Svetoga, a što od ljudskoga uma… a to često naglašava i papa Franjo, dodaje.

Biskup nastavlja da ‘ta slavlja ovise o duhovima koji su zazvani, a vidljivo je da je to čarobnjaštvo na koje nas upozorava sveto pismo u poslanicama svetog Pavla Galaćanima u 5. poglavlju, 29. redak, kada se kaže: grijeh idolopoklonstva koji je nespojiv s Evanđeljem i s poslanjem’.

Biskup upozorava na kult Pachamame i Majke Zemlje, koja se ovih dana štovala u Vatikanu. One su božice poput Cybele ili božice Astarte štovane u Babilonu, i obje izražavaju plodnost žene.

Zazivanje duhova pred tom skulpturom, pred kojima su se u Vatikanu poklonile i neke Bogu posvećene osobe, jest prizivanje mitske sile, Majke Zemlje, dodaje.

‘Oni su demonska svetogrđa koja prouzrokuju skandal posebno onim malenima koji nisu u stanju razaznati’.

Zatim je, zaključujući, rekao: ‘Majka zemlja se ne smije obožavati, jer je sve, čak i zemlja, pod vlašću Isusa Krista. Nije moguće da postoje duhovi koji imaju moć jednaku ili veću od našeg Gospodina ili Djevice Marije’.

Ponovio je da Pachamama nije i nikada neće biti Djevica Marija.

‘Reći da taj kip predstavlja Gospu jest laž. Ona nije Amazonska gospa jer je jedina Gospa Amazonije Marija iz Nazareta. Ne radimo sinkretističke smjese. Sve je to nemoguće: Majka Božja je Kraljica neba i zemlje’.

Riječi su to amazonskog biskupa koji je govorio pred amazonskom publikom u jednom od glavnih gradova Amazonije.

lanuovabq.it /magnifikat.hr/dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: KOMPAS ILI SAT…

U berlinskoj umjetničkoj galeriji nalazi se slika, koju je naslikao, njemački slikar Adolf Menzel. Slika …