Subota , srpanj 11. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Biskupi razmatraju situaciju u BiH

Biskupi razmatraju situaciju u BiH

Biskupi Biskupske konferencije BiH održati će svoje 69. redovito zasjedanje 21. i 22. ožujka, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru.

Uoči radnog dijela zasjedanja, večeras slave zajedničko Euharistijsko slavlje u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru na liturgijsku proslavu sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije.

Radni dio zasjedanja započeti ćeu utorak pod predsjedanjem kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, a u njegovu će radu sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije BiH kao i delegat Hrvatske biskupske konferencije mons. Slobodan Štambuk, biskupa hvarsko-bračko-viškog.

Tijekom zasjedanja biskupi će, među ostalim, saslušati izvješća o radu svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije tijekom 2016., a bit će upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH te s djelovanjem Tajništva i Katoličke tiskovne agencije BK BiH. Razmotrit će i aktualno stanje u Bosni i Hercegovini.

U srijedu 22. ožujka, u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Ratko Perić.

Dnevni list

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Proglašena nova najmoćnija putovnica na svijetu: Hrvatska na visokom 19. mjestu, BiH značajno slabija

Japanska putovnica omogućava pristup najvećem broju svjetskih odredišta bez vize, pokazuje indeks putovnica koji je objavila …