Srijeda , svibanj 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Religija / Bog za nama čezne i traži nas Read more https://rastimo-u-vjeri.com/bog-za-nama-cezne-i-trazi-nas/

Bog za nama čezne i traži nas Read more https://rastimo-u-vjeri.com/bog-za-nama-cezne-i-trazi-nas/

Ususret Božiću, Kana donosi niz tekstova koji će čitatelja pratiti prema tom radosnom blagdanu. Duhovni poticaj uoči božićnog vremena donosi predsjednica udruge Depaul Hrvatska, hrvatskog ogranka međunarodne karitativne organizacije Depaul International i voditeljica Kuće utočišta, s. Veronika Mila Popić u kojem ističe: “Božić nas poziva na produbljenu svijest baš o takvoj realnosti Božjega svijeta, božićnog otajstva, božićne vjere: Božji smo ljubljeni, oni kojima se Stvoritelj svega svijeta bespridržajno dariva.” Više saznajte u tekstu koji prenosimo u cijelosti.


S druge strane, dolasci Gospodnji – njegovo traženje čovjeka – u slijedu već navedenoga znače i još nešto: Čovjek Boga ne bi tražio, da ga Bog već nije našao. Misli su ovo Blaisea Pascala koji je želio istaknuti da je poticaj dolaska uvijek samo Božji, a poniznost čovjekova prepoznaje da jest to tako. Takav stav otvara vrata susretu Stvoritelja i njegova ljubljenog Stvorenja i tada se događaju dolasci… Zato nas upravo o Božiću prožima baš ta Božja tragalačka ljubav. Ona koja se prigiba nad čovjeka da bi tom poniznošću posvetila svaki djelić čovjekova života i ukazala mu da je već pronađen. Bog je u čovjeku! Bog je u čovjekovu srcu! “Za sebe si nas, Gospodine, stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi”, reći će veliki Augustin. Božić nas poziva na produbljenu svijest baš o takvoj realnosti Božjega svijeta, božićnog otajstva, božićne vjere: Božji smo ljubljeni, oni kojima se Stvoritelj svega svijeta bespridržajno dariva. A Boji je dar i naš sveti nemir srca, otvorenost, te poniznost primanja Njegove nazočnosti koja donosi mir, smisao.

Izvor: hkm.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Molitva u životnoj oluji oca Ante Gabrića

Pohodio si nas, o vječni Bože, svojom kušnjom: ovom strašnom olujom, ovim valovima Bengalskog mora. …