Srijeda , kolovoz 12. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / BULJ NAPAO BUDUĆU MINISTRICU: Bila je savjetnica ‘malog Slobe’!

BULJ NAPAO BUDUĆU MINISTRICU: Bila je savjetnica ‘malog Slobe’!

“U svojoj imovinskoj kartici navela je da ona nema poslovnog udjela u tvrtkama svojeg supruga”, naveo je Bulj o Pejčinović Burić

 Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o provedbi Uredbe EU-a o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu kojoj je cilj uklanjanje postojećih prepreka u prekograničnoj elektroničkoj identifikaciji. Osim uklanjanja prepreka u prekograničnoj elektroničkoj identifikaciji, cilj Uredbe je također osigurati da pri pristupu prekograničnim on-line uslugama koje nude države članice postoji mogućnost sigurne elektroničke identifikacije i autentifikacije. Uredbom se nastoji povećati povjerenje u elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu, kao i povećati djelotvornost javnih i privatnih on-line usluga, elektroničkoga poslovanja i elektroničke trgovine u Uniji.

Tijek sjednice:

10.03 Miro Bulj iz Mosta govorio je o projektu Vis Viva koji uključuje termoelektranu na Peruči protiv čije se izgradnje, kako je rekao, bore stanovnici Cetinske krajine.

“Projekt je po svim stučnjacima neodrživ i štetan na tom području. To je privatni projekt u koji je uloženo 5 milijuna eura, a nositelji projekta, tvrtke MCC i Vrdovo reverzibilne hidroelektrane, u vlasništvu su i suvlasništvu Zorana Burića koji je direktor tvrtke MCC ekskluzivne nekretnine. Svojedobno je rekao da ima podršku brojnih državnih tvrtki i agencija te da mu je podršku dao i državni ured za imovinu koji mu je spreman mu je prepustiti i državno zemljište za gradnju. Kazao je i da je riječ o projektu od strateškog inetresa za RH. Zoran Burić je suprug Marije Pejčinović Burić sadašnje državne tajnice i bivše savjetnice srpskog premijera Dačića ili “maloga Slobe” te buduće ministrice vanjskih poslova, kako je najavio naš premijer. U svojoj imovinskoj kartici navela je da ona nema poslovnog udjela u tvrtkama svojeg supruga”, naveo je Bulj, prenosi dnevnik.hr.

Dodao je da se protiv izgradnje bore stanovnici Cetinske krajine već mjesecima.

“Peticija protiv projekta s 10.000 potpisa je poslana i premijeru Plenkoviću da se zaustavi ekocid koji je očito lobiran od strane buduće ministrice vanjskih poslova i njezinog supruga. Šaljem poruku svima koji lobiraju da se gradi termoelektrana uz najveće jezero pitke vode da im narod Sinja i Cetinske krajine to neće dozvoliti, pa makar imali uz sebe ministricu vanjskih poslova. Gospodo nećete!” poručio je Mostovac.

9:50 Nakon stanke Goran Aleksić iz Živog zida kazao je da je sudska presuda iz slučaja Franak kotrlja prema konačnom rješenju.

“Imamo 10 presuda u korist dužnika, najvažnija je iz Osijeka gdje je dosuđeno da oštećenom dužniku treba vratiti svu preplaćenu kamatu. Sud je odbacio prigovor banke na zastaru, ipak postoji problem – neki drugi županijski sud može presuditi drugačije. Vrhovni sud bi stoga trebao na svojoj sjednici odlučiti postoji li zastara potraživanja u privatnim procesima koji se vode temeljem kolektivne presude ili ta zastara ne postoji”, smatra Aleksić koji je najavio da će svim klubovima proslijediti prijedloge zakona kojima se rješava problem fiksnih kamatnih marži te da predlaže da se svim dužnicima kojih ima preko 100.000 vrate preplaćene kamate i izvansudskim putem. Do sada je podneseno oko 3000 tužbi.

9.30 Na samom početku sjednice stanku je zatražio Živi zid kako bi se govorilo o najnovijoj sudskoj praksi. Kažimir Varda želio je govoriti o biznisu kod udomljavanja invalida. Miro Bulj iz Mosta zatražio je stanku u ime Mosta o pitanju teromelektrane na Peruči u koju je, kako je rekao, upleten suprug od novoimenovane ministrice Marije Pejčinović Burić.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Italija i Francuska smanjuju proizvodnju vina zbog pada potražnje

U Italiji se očekuje da će domaća potražnja za vinom pasti gotovo za trećinu nakon …