Utorak , svibanj 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Buroj Ozone prodaje nepostojeće nekretnine u Trnovu, vlasnik napustio BiH?

Buroj Ozone prodaje nepostojeće nekretnine u Trnovu, vlasnik napustio BiH?

U Sarajevu su se nedavno pojavili plakati s pozivom na kupovinu objekata u kompleksu Buroj Ozone u općini Trnovo. Prošlo je osam mjeseci od polaganja kamena temeljca, a radovi na izgradnji ovog turističkog kompleksa nisu ni počeli. Prema saznanjima Klixa, vlasnik investitorske tvrtke Buroj International Group Ismail Ahmed je napustio BiH. Na plakatima je posebno naglašen povrat ulaganja (Return of investment-ROI) od čak 200 posto. S informacijama na engleskom i arapskom jeziku nude se objekti po cijeni “već od 99.000 eura”. Broj mobitela koji je označen na plakatu je stalno nedostupan, a adresa tvrtke nije naznačena.

Podsjetimo da je najavljivano da će ovaj turistički kompleks biti do sada neviđen u svijetu i da će privući milijarde eura investicija u BiH. Realno stanje na terenu je ovako: kamen temeljac je postavljen u rujnu 2016. godine. Od tada do danas nije urađeno ništa. Svi prebacuju lopticu s jednih na druge pa je do pravih informacija teško doći. Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Klix, vlasnik investitorske tvrtke Buroj International Group Ismail Ahmed je otišao iz Bosne i Hercegovine. Navodno, planirana je prodaja objekata unaprijed, a kako planovi nisu realizirani, investitor je odustao od gradnje. Na upit portala nitko nije odgovorio, ovlasti ima samo “izvršna tajnica” koja je poručila da će uskoro biti održana press konferencija na kojoj će biti izneseni detalji i kojoj će nazočiti i Ismail Ahmed. Ni u općini Trnovo ne žele govoriti o ovome, sve je više očito da je riječ o propalom projektu. Načelnik Trnova Ibro Berilo, niti bilo tko iz Službe za urbanizam nije želio komentirati to što radovi nisu počeli iako je prošlo više od osam mjeseci od polaganja kamena temeljca koji je trebao označiti početak radova. Berilo je kazao da sve informacije daje isključivo Buroj International Group, te da on više ne želi govoriti o ovom projektu. U ožujku su iz Općine Trnovo za Klix rekli da početak radova ne mogu kontrolirati te da sve ovisi od glavnog investitora radova, kompanije Buroj International Group. Nisu imali ni informaciju je li isplaćen novac svim osobama od koje je kupljeno zemljište na čijem lokalitetu bi navodno trebala početi gradnja najvećeg integriranog turističkog grada na području Jugoistočne Europe. Kamen temeljac je položen 19. rujna 2016., a početak radova je najavljen za isti mjesec. Od toga vremena pa do sada, ništa se nije promijenilo. Planirano je da se u sklopu turističkog grada nalazi međunarodna bolnica, tržni centar, 300 vila, četiri hotela, restorani, fontane, dječiji i ski park, te žičara koja bi povezivala ovaj “mali grad” s planinom Bjelašnicom. Da su radovi počeli na vrijeme, završetak bi se očekivao 2020. godine. S obzirom na trenutnu situacije, pitanje je hoće li radovi ikako i početi i hoće li ovo biti još jedan propali pokušaj investiranja u BiH.

klix.ba

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Zbog migranata u BiH sve napetije, policija prisiljena upotrebljavati silu

Policija u Unsko-sanskoj županiji u BiH potvrdila je kako je uporabila silu protiv ilegalnih migranata …