Ponedjeljak , kolovoz 3. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Čiju politiku provode zastupnici narodnih manjina?

Čiju politiku provode zastupnici narodnih manjina?

U HRT-ovoj  emisiji Scaner, novinarka Karolina Vidović Krišto upozorava na zabrinjavajuće pojave manipuliranja narodnim manjinama, ističući opasne političke nelogičnosti i presedane, te povlačeći analogiju sa Hrvatskom situacijom.

O krizi vlasti u Makedoniji – Makedonski suverenisti prosvjeduju mjesecima protiv koalicije bivših komunista i predstavnika albanske narodne manjine, zato što bi takva pro-albanska vlast temeljena na programu izrađenom u inozemstvu uz potporu stranih diplomata, dovela u pitanje suverenost Makedonije.

Srpski mediji i srpska narodna manjina osuđuju takvu politiku i protive se Tiranskoj platformi. Tiranska platforma je politički program koji je izrađen nakon sastanka svih lidera albanskih stranaka u Tirani (Albaniji), i to pod pokroviteljstvom albanskog premijera. Srpska narodna manjina u Makedoniji, koja je daleko manja od one albanske, stala je uz makedonske suvereniste. Bravo!

Neka taj i takav kriterij primijene i u Hrvatskoj – postavke predstavnika albanske narodne manjine u Makedoniji jednako su neprihvatljive kao i postavke parlamentarnih predstavnika srpske narodne manjine u Hrvatskoj. Odlazak u Albaniju za stvaranje političkog programa Tiranske platforme jednako je neprihvatljiv kao i odlazak parlamentarnih predstavnika srpske narodne manjine u Beograd radi izrade i provedbe političkog programa velikosrpske platforme SANU 1 i 2.

Neprihvatljivo je da državni dužnosnici i nositelji državne vlasti budu političari koji promiču i provode politiku koja je u potpunoj suprotnosti s nacionalnom politikom – ili još gore, koji su bili sudionici, istomišljenici ili zagovornici velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku, a protiv suverene hrvatske države.

U drugom dijelu se govori o francuskim predsjedničkim izborima.

Obje teme mogu se staviti pod zajednički naslov – neadekvatna je nametnuta podjela na lijeve i desne, ovo je

BORBA SUVERENISTA I GLOBALISTA.

 
Za jasnije razumijevanje pogledajte video prilog: OVDJE
glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Miletić: ‘HOS je jedina postrojba u Hrvatskoj vojsci u kojoj nijedan član nije počinio nijedan zločin’

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić gostovao je na N1 Za kakve će se politike zalagati …