Srijeda , travanj 24. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Čitlučka kladionica među tvrtkama koje najviše zarađuju u BiH

Čitlučka kladionica među tvrtkama koje najviše zarađuju u BiH

Među poduzećima u BiH koja ostvaruju najveći prihod i dobit nalazi se i “jedna kladionica”. Prema istraživanju koje je proveo portal Akta.ba, a na temelju financijskih pokazatelja dobivenih od strane nadležnih agencija poduzeća u BiH su u prošloj godini ostvarila 64,6 milijardi KM prihoda, što je za 3,13 posto manje nego u 2015. godini.

Od ukupnog iznosa 44,3 milijarde KM ostvareno je u Federaciji BiH, a u Republici Srpskoj ostvareno je 20,3 milijarde KM.

U izvješću su objavljene dvije liste: lista najuspješnijih poduzeća po prihodima po sveobuhvatnoj dobiti, te lista poduzeća po ukupnim prihodima. Na njima se mahom nalaze telekomunikacijski, energetski i trgovinski giganti.

Zanimljivo je da se na obje liste nalazi i poduzeće “Premier World Sport” iz Čitluka, tvrtka koja upravlja ”Premier” kladionicama širom BiH.

Po ukupnim prihodima “Premier World Sport” je na osmom mjestu u BiH, a po dobiti na šestom. Kladionice “Premier” su ostvarile prihod od čak 521.922.997 KM, a dobit od 36.836.932 KM.

U BiH postoji 13 registriranih priređivača igara na sreću, koji zapošljavaju službeno više od 4.500 radnika radnika. BiH je u 2016. godini bila država sa najviše registriranih kladionica u Europi sa više od 3.200 uplatnih mjesta.

Kladionice se u gradovima u BiH nalaze ”na svakom ćošku” a prema službenim istraživanjima skoro 40 posto srednjoškolaca upražnjava neki vid kockanja, od čega je najčešći upravo klađenje.

(Izvor: Nezavisne novine)

 

Na ovom LINKU možete vidjeti koje su tvrtke među top 10 u BiH.

 

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Reakcija na priopćenje koordinacije braniteljskih udruženja FBiH od 16. travnja 2019.

Dana 16.04.2019 godine u sjedištu Federalnog ministarstva Branitelja u Sarajevu je održan sastanak na kojem …