Utorak , prosinac 1. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Čović ide u Aluminij, radnici ne žele sastanak tamo

Čović ide u Aluminij, radnici ne žele sastanak tamo

Radnici navode kako na sastanak pristaju samo u stranačkoj središnjici ispred koje su pozvali građane na mirno okupljanje u 11:30 sati.

Radnici ne odustaju od dogovora i namjere da se s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem sastanu u Domu HDZ-a u Mostaru, poručeno je za Bljesak.info iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija. Jutros je naime odaslano priopćenje da se u zakazano vrijeme sastanka s radnicima, čelnik HDZ-a sastaje s upravom Aluminija i to u krugu poduzeća.

Naime, jučer je, nakon okupljanja radnika pred središnjicom stranke, dogovoreno da će ih Čović primiti danas u podne, no jutros je iz HDZ-a BiH priopćeno kako će se sve dogoditi u krugu tvornice na što, kako nam je potvrđeno, radnici neće pristati. ”Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović obići će danas mostarski Aluminij, te će se sastati sa menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija. Prilikom sastanka razgovarat će se o trenutnom stanju i problemima te mogućnostima za rješenje kratkoročne i dugoročne situacije u Aluminiju. Sastanak će se održati u 12.00 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija”, stoji u priopćenju stranke. No, radnici navode kako na sastanak pristaju samo u stranačkoj središnjici ispred koje su pozvali građane na mirno okupljanje u 11:30 sati kako bi im dali podršku. Naime, mostarski Aluminij ugašen je u srijedu četiri minute nakon ponoći, a radnici su utorak proveli u prosvjedima.

bljesak.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Asić: Moja ruka će biti prva, a mojih stranačkih kolega druga, treća i četvrta za hrvatskog gradonačelnika

Koalicija „Mostar moj dom“ koju  čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast , u sklopu kampanje …