Četvrtak , rujan 24. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Destilerija Brotnjo – Uspješno završena berba smilja

Destilerija Brotnjo – Uspješno završena berba smilja

Poštovani proizvođači smilja i kooperanti „Destilerije  Brotnjo“.

Obavještavamo Vas da je „Destilerija Brotnjo“ završila otkup smilja i destilaciju za ljetnu sezonu 2017. god.

U proteklom periodu Destilerija Brotnjo otkupila je sve smilje koje nam je bilo ponuđeno od Stoca, Mostara, Čapljine, Čitluka, Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda i Posušja. Nismo dopustili da niti jedan proizvođač  smilja dođe u situaciju da nema kome predati svoje smilje ili da bude prisiljen da ga preda u bescjenje.

U ovom periodu fizički smo izašli na 90 % plantaža.  Uzeli smo uzorke smilja, napravili osnovne analize o kvaliteti i količini ulja sa ovih plantaža, te stvorili bazu podataka o plantažerima i plantažama. Na ovaj način želimo poslati poruku proizvođačima smilja da se svi zajedno trebamo truditi da uvedemo red u ovo područje ako želimo da se ova priča kvalitetno razvija. Treba paziti kakvo se sjeme sadi, gdje se plantaža sadi (nije dobro da to bude uz put, vinograde, rudnike…) i čime se tretira… Otkupnom cijenom i uvjetima koju smo ponudili proizvođačima, dali smo do znanja  da smilje koje ne zadovolja kriterije analize neće biti otkupljeno, a i ono koje zadovoljava neće biti isto plaćeno – minimalna cijena je 2 KM maksimalna 2,5 KM ovisno o analizi, količini i klasi smilja.

Hvala Bogu i njegovoj providnosti, što nam je omogućio da možemo otkupiti ovolike količine smilja, hvala našim vrijednim proizvođačima smilja koji su uložili svoj trud, vrijeme i novac da bi proizveli smilje od kojeg se dobije vrhunsko eterično ulje i hvala vlasnicima destilerija koji su stavili svoje destilerije nama na raspolaganje da možemo tehnički i operativno  ovaj pothvat uspješno završiti.

Uz Božju pomoć vjerujemo da smo: spriječili slom priče o smilju, vratili nadu ljudima da je moguće da proizvođači smilja pristojno i dostojno žive od plodova rada ruku svojih i usporili proces iseljavanja…

 

P.S

Dragi naši proizvođači smilja, nažalost  mnogi ljudi su od početka po zadatku, kordinirano i organizirano nastojali ugušiti  rad „Destilerije Brotnjo“ te kompromitirati mene i moje suradnike raznim pričama sa krajnjim ciljem da slome ovaj pozitivni pothvat vrijednih Hercegovaca, te ubrzaju proces raseljavanja. Probali su sve da Vas zbune i bace u očaj raznim lažnim pričama tipa „ Zvirovići“ i o tobožnjem otkupu ulja po 1000 eura… Hvala Bogu da nisu uspjeli.

Nemojte misliti da oni imaju nešto osobno protiv mene. Njihove aktivnosti su prvenstveno usmjerene protiv Vas i Vaše djece.

Zato Vas molim pripazite malo na ove  „buba švabe“  koje  okolo hodaju za list raštike, dezinformirajući i zbunjujući narod – unoseći u njega dodatni nemir i razdor.

Dobro upamtite ove lisice koje se druže sa Vama, a rade protiv dobra Vaše i naše djece.

 

Dobro bi bilo da se i državna vlast, sa svojim autoritetom i moći uključi u ovu prevažnu temu za mnoge obitelji sa područja Hercegovine, koje se nalaze na prekretnici svog života. Otići u tuđinu ili ostati na svojoj rodnoj grudi.

Zaštitite narod od ovih paraobavještajnih igara kojima je izložen.

 

Destilerija Brotnjo

Pero Barbarić – Pepi

 glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

U tijeku akcija Inicijative roditelja Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci

Poštovani, danas počinje akcija potpisivanja izjava o odgovornosti, koju su pokrenuli roditelji okupljeni oko Inicijative …