Utorak , prosinac 18. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / DIANA ZELENIKA: Stekli su se uvjeti da i BiH dobije svoga Sanadera

DIANA ZELENIKA: Stekli su se uvjeti da i BiH dobije svoga Sanadera

Kandidatkinja Koalicije Hrvatsko zajedništvo za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, na početku predizborne kampanje, koja je započela noćas, sekundu poslije pola noći iz Travnika, nazočnima, a i cjelokupnoj javnost u BiH obratila se prigodnim govorom koji prenosimo u cijelosti.

„U vremenima kada djela govore, a riječi su suvišne, obraćam vam se, moj hrvatski narode, iz krajnje nužde i pitam vas: je l’ dosta više. Svim onima koji priželjkuju i raduju se navodnom nestanku Hrvata iz BiH poručujem ne samo da ćemo preživjeti sadašnje nedaće, nego ćemo ostati tu i u sljedećem milenijumu. Također, poručujem svima onima koji ulažu sustavne napore za obaranje konstitutivne pozicije hrvatskoga naroda u BiH i koji imaju potrebu neprirodno gurati hrvatski narod u nekakve okvire bosanske nacionalnosti i zatomljavati te posljedično gasiti 14 stoljeća star hrvatski identitet i kulturu, kako to neće ići. Također, ni mi ne želimo gušiti ni nacionalni identitet ni kulturu drugih konstitutivnih naroda.

Ne želim i neću dolaziti pred narod s jeftinim obećanjima. Ono što bude u mojoj moći – učiniti ću, a ono što vam obećam smatrajte završenim. Mogu vam obećati kako ću kao buduća članica Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda snažno i agilno provoditi ekonomsku diplomaciju gdje ću predstavljati naše gospodarstvenike i gospodarske subjekte, njihove mogućnosti i potencijale, dogovarati i ugovarati poslove, zatim privlačiti strane investicije i razvijati nove projekte, što će u konačnici otvarati nova radna mjesta i posljedično popraviti ekonomsko stanje i nadam se zaustaviti ovaj masovni egzodus.

Neću na osnovama nepotizma i nekompetencije postavljati obiteljske ili stranačke, polupismene kadrove, čemu je svrha samo ih „uhljebiti“. Na veleposlanička, savjetnička, sigurnosna i financijska mjesta, odnosno pozicije, imenovat ću isključivo legalno obrazovane i vrhunski kompetentne kadrove koji će doprinositi i raditi za ovu našu državu, a ne samo parazitski egzistirati kao što je sada slučaj.

Kada uđem u Predsjedništvo BiH, njihov kraj počinje.Slijedi intezivni obračun s organiziranim kriminalom. Zna se što je dotična gospoda imala prije političkih funkcija, a što ima sada i također se zna da slijedi dokazivanje podrijetla imovine i na koncu njezino oduzimanje. Stekli su se uvjeti da BiH dobije svog Sanadera i „kompaniju“ koja ide uz njega. Neće moći zadržati svoje bogatstvo, gonit ćemo ih čak i u Hrvatskoj, plijeniti imovinu i prodavati. To Vam obećavam.

Na koncu, ono što mi trebamo u BiH  nisu podjele; nije mržnja niti sukobi! Mi trebamo povjerenje, suživot, kompromis i ekonomski prosperitet. Možemo postići mnogo dobroga u BiH jer velika većina i Hrvata i Srba i Bošnjaka želi suradnju, prosperitet i održivi suživot.

Slušajte unutarnji glas i slijedite ga ma kuda vas vodio. Ako smatrate da živimo dobro, ako smatrate da je ova situacija i društvene okolnosti nešto normalno, onda znate za koga ćete glasovati da stanje ostane identično, no ako se svaka stanica vašega bića buni protiv ove nepravde, protiv ovoga siromaštva i jada, protiv ovih elita koje nam tjeraju djecu vani, a istodobno gaze naše dostojanstvo i ponos, dok kriminalom stječu milijune, onda glasujte za nas, glasujte za promjene i poručite im kako nitko ne može zaustaviti zoru; poručite im da je i vama dosta više.“

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Komšić kaže da će Hrvati i Katolička crkva središnje Bosne biti nove žrtve svađa i podjela

Nastavi li se sa sadašnjom politikom poticanja napetosti unutar BiH, najveću cijenu mogli bi platiti …