Subota , rujan 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Dirljivi kratki video koji ohrabruje muškarce da postanu snažni katolički očevi

Dirljivi kratki video koji ohrabruje muškarce da postanu snažni katolički očevi

Dana 19. lipnja 2019. u Indianopolisu, snažni otac katoličke vjeroispovjesti objavio je video kako bi podupro katoličko očinstvo.

Izjavio je da je cilj pomoći očevima da vode svoje obitelji u nebo te da njihova djeca rastu zajedno s njima u katoličkoj vjeri.

Također, u nizu videa postoje i vodiči za očeve koji traže kako i na koji način voditi svoju obitelj te ujedno biti ispunjeni vjerom.

Video pod naslovom ˇKao Sinˇ izdan je na sam dan očeva i počinje naslovom „Što znači biti jaki katolički otac“. U videu se nalaze mladi sin i otac koji ustaju ujutro te počinju obavljati jutarnje rutine zajedno. Mladi sin gleda svoga oca,  pokušavajući se ujutro obrijati pa ga slijediti čak i na posao.

U pozadini je zvuk folklorne glazbe koja dirigira samo raspoložnje videa te riječi pjesme koje govore da nema drugog i ljepšeg mjesta gdje bi mogli zajedno obavljati stvari, da je to mjesto njihov dom, u samo četiri  zida gdje se zaspne i gdje se budi; da ono što se događa u tom  mjestu treba pohraniti u svoje srce.


Zatim, u jednom dijelu otac i sin ulaze u kapelicu na klanjanje gdje ih čeka stvarna prisutnost našega Isusa Krista u pokaznici okružena svijećama i postavljena na oltar. Kada  otac kleči u poštovanju prema živom Bogu, dječak se ugleda na oca križajući se. Videozapis ne bilježi riječi koje otac koristi za podučavanje svog sina, ali se jasno vidi stvarnost onoga što svjedoče.

Redatelj videa je John  Andrew  O’Rourk. Na svojoj stranici prisjeća se vremena kad je još bio dječak. Tada ga je otac odveo na klanjanje u kapelicu i to je na to njega ostavilo snažan dojam.

On je gledao svoga oca kako kleči, moli i čita Bibliju, pa je i on sam počeo činiti isto.

Navodi i naglašava da primjer oca i sjećanje na to ostaje čitav život, te da je čvrsta  vjera najmoćnija stvar koju otac može pokazati svojoj djeci.

John Andrew O’Rouck/mladosunce.com

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Krešimir Jakumetović: Život je borba

Poštovani i dragi učeniče Kristov! Kada te budu mučila mnoga životna pitanja i odluke; kada …