Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Doček srebrnih Kauboja u Mostaru

Doček srebrnih Kauboja u Mostaru

Više tisuća navijača hrvatske rukometne reprezentacije od 19 do skoro 21.30 sati na Vojničkom igralištu u Kampusu Sveučilišta u Mostaru čekali su svoje srebrne Kauboje – rukometaše iz Hercegovine koji su s Hrvatskom osvojili srebro na Europskom prvenstvu. Igor Karačić, Marino Marić i Željko Musa su iz Mostara, Marin Šego iz Međugorja, a David Mandić, Matej Hrstić i Josip Šarac iz Ljubuškog. Sa pjesmom ‘Ponosna zemlja je moja Hercegovina’ i ‘Lijepa li si’, dočekani su Igor Karačić, Marino Marića, David Mandić, Marin Šego i Josip Šarac, dok Matej Hrstić i Željko Musa nisu bili u mogućnosti doći na doček.

Navijači su stigli iz cijele BiH, vijore se zastave Hrvatske i hrvatskog naroda u BiH s natpisima gradova Čapljina, Ljubuški, Posušje, Stolac, Vitez…, a među navijačima su i premijeri HNŽ-a i ŽZH-a, Nevenko Herceg i Zdenko Ćosić. U Mostaru, zaogrnut hrvatskom zastavom, bio je i MOST-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Miro Bulj.

”Ne mogu vjerovati koliko je ljudi ovdje. Toliko sam sretan što vas vidim u ovolikom broju. Nismo mogli donijeti zlato, ali moram reći mojim momcima i reprezentaciji kapa do poda jer su ginuli za Hrvatsku i čestitam im na tome. Hvala što ste nas došli podržati u ovolikom broju”, rekao je David Mandić.
Pred nekoliko tisuća obratio se i Marino Marić koji je i zapjevao pjesmu ‘Tiho, tiho teče Neretva’:
‘Dobra večer grade moj, dobra večer Hercegovino. Ja ne prodajem šuplje, to znate, i večeras se posebno osjećam. Hvala vam od srca. Cijela Hercegovina je tu, volim vas sve jer ste nam ovim dočekom pokazali da ste vidjeli da smo dali zadnj atom snage”, rekao je Marić.
Velikim pljeskom i ovacijama dočekan je i Mostarac Igor Karačić, koji je izabran u najbolju momčad Europskog prvenstva.  ”Izrazita mi je čast što sam s vama ovdje, ponosan sam i ovaj doček nam je veliki vjetar u leđa. Mi smo kao klinci prije 20-ak godina na ovom igralištu započeli svoje prve korake, trčali na betonu koji nije ovako dobar kao što je sad i evo Marino i ja smo doživjeli da nas Mostar dočeka ovako. Hvala vam od srca, skidam vam kapu”, rekao je Karačić okupljenim navijačima.
Doček srebrnih hrvatskih rukometaša izravno je pratila RTV H-B, a doček su pratile i sve medijske kuće.
Već prije danas za srebrne rukometaše priređen je i doček na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, gdje je veliki broj navijača dočekao srebrne Kauboje.

Hrvatski rukometaši su finalu izgubili od Španjolske rezultatom 20:22, a iste večeri vratili su se u Hrvatsku.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: JER SI SE SKRIO…

“Da mi je netko još u veljači rekao da ćemo devet mjeseci kasnije još uvijek …