Petak , rujan 25. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Dočekan povicima i zviždanjem, Čović primio sindikaliste

Dočekan povicima i zviždanjem, Čović primio sindikaliste

Kod radnika je izazvalo bijes to što Čović nije održao sastanak sa sindikalistima Aluminija u podne kako je najavljeno nego je otišao u tvornicu održati sastanak s upravom poduzeća.

Povicima ”Lopove, lopove” i zvižducima, dočekan je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ispred središnjice svoje stranke gdje su ga dočekali radnici Aluminija. Sindikalisti su oko 14:20 ušli na razgovore s čelnikom stranke.

Naime, kod radnika je izazvalo bijes to što Čović nije održao sastanak sa sindikalistima Aluminija u podne kako je najavljeno nego je otišao u tvornicu održati sastanak s upravom poduzeća.

I direktori Aluminija su dočekani zvižducima i povicima ‘Izdaja’ nakon što su pred središnjicu stigli poslije sastanka s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, čiji se dolazak očekuje pred zgradu. ”Nemoj plakat, budi sa svojim narodom”, poručili su direktoru uprave Draženu Pandža radnici okupljeni ispred središnjice.

”Gdje je Dragan, pa za njega smo glasali? Gdje je Bešlić? Sram ih bilo”, neki su od poruka pred središnjicom stranke u kojoj se trebao održati sastanak s predstavnicima Aluminija, a koji je, očito, čelnik HDZ-a izbjegao. Među radnicima su i građani koji su pozvani da im pruže podršku.

”U pedesetoj godini moram razmišljati kako ću u Njemačku”, rekao je jedan od radnika novinarima. Djelatnik Aluminija, koji je s malim djetetom došao pred zgradu, rekao je kako je ovo što je urađeno katastrofa za sve. ”Idem u Njemačku. Ne zanima me koja je stranka i koja partija. Ja znam da neću imat kruha”, rekao je radnik koji 15 godina radi u Aluminiju. ”Šta nam rade naši? Gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cjedilu hrvatski narod. Svi su krivi. Ovo je sramota šta nam rade”, rekao je djelatnik koji je 39 godina radio u mostarskoj tvornici. ”Nemojte misliti samo da Hercegovina živi od ovoga. Aluminijski je i Bosna i Hrvatska. Ja još ne mogu doći sebi”, rekao je građanin rekavši kako je kao ratni vojni invalid na rubu.

Podsjećamo, sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i čelnih ljudi Aluminija završen je nešto prije 13 sati u Upravnoj zgradi mostarskog poduzeća. Sudionici sastanka nisu davali izjave za medije. Proizvodni pogodni Aluminija ugašeni su prije dva dana, četiri minuta iza ponoći, nakon što je poduzeće iskopčano s visokonaponske električne mreže. Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, a prema posljednjim podacima, Aluminijev dug za električnu energiju s 30. lipnjem 2019. godine iznosi 293 milijuna maraka. Očekuje se da će u poduzeću koje zapošljava oko 900 radnika ovih dana biti pokrenut stečajni postupak.

bljesak.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Veliki odaziv roditelja koji su potpisali izjavu o odgovornosti za svoje dijete

Završena je dvodnevna akcija u HNŽ-u i ZHŽ-u (23. i 24.rujna), potpisivanja izjava o odgovornosti …