Subota , svibanj 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Dodik u diplomatskom skandalu: U oproštani posjet odbio primiti veleposlanicu Njemačke

Dodik u diplomatskom skandalu: U oproštani posjet odbio primiti veleposlanicu Njemačke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je u srijedu pismo veleposlanici Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann u kojem navodi da “ne može udovoljiti zahtjevu za oproštajnim susretom”.

“U protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško povijesno breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu. Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tijekom Vašeg boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni o čemu ću obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke.

Visoko cijenim napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana. Sa žaljenjem moram zaključiti da Vi niste bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke”, navodi se u Dodikovom pismu njemačkoj veleposlanici.

Očekivano je da će ovaj Dodikov potez prouzročiti i reakcije ostala dva člana Predsjedništva BiH, ali i reaksiju službenog Berlina.

/Republikainfo.com/

 glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ukida se izvanredno stanje – sve se otvara izuzev nargila barova

Federalni stožer civilne zaštite (FSCZ) Vladi FBiH uputio prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće …