Petak , ožujak 5. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / don Anđelko Kaćunko: Biskupi ne mogu biti (kao) članovi “stožera”

don Anđelko Kaćunko: Biskupi ne mogu biti (kao) članovi “stožera”

Jasno, sumnjivac će odmah postaviti Pilatovo pitanje – Što je istina? – ili će reći da ona nije dostupna odnosno da ima više strana. Nažalost, svijet je već duboko uvučen u mentalitet “post-istine”, gdje se sve relativizira…
Može se biti sumnjičav, ali danas, pola godine nakon proglašenja pandemije, više nitko ne može reći da nije znao… Odnosno, nakon svega što je objavljeno – a poglavito nakon svega što su izjavili stručnjaci koji su u oporbi tzv. službenoj istini kojom tzv. stožeri neprestano narodu ispiru mozak – više nitko razuman i odgovoran ne može barem ne posumnjati u “istinu koroni” i “borbu protiv koronavirusa”.
A to najprije znači a ni odgovorni u Crkvi više ne mogu propisivati vjernicima “mjere” kao da su (tajni) članovi tzv. Stožera ‘za OO i DSZ’ (kako se nekoć u komunizmu govorilo – iz kojega je preuzeta i frazetina o “odgovornosti”!).
Dakle, nakon što su se već ‘zaletjeli’ splitski, dubrovački i varaždinski biskupi, ostali mogu i trebaju dobro promisliti o svemu nakon što pročitaju u Glasu Koncila razmišljanje dr. Ružice Razum – objavljen je ovdje: http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=1609 – a bit će uskoro dostupan i prilog mr. Drage Kraljevića, koji je objavljen u prilogu NL-a Pogled u subotu 29. kolovoza.
Prilog govori o sljedećim temama: zašto se pretjerano dramatizira oko korone i stvara panika, zašto se namjerno izjednačava zaraza i oboljenje, zašto se manipulira brojem umrlih, zašto se izaziva strah i nesigurnost, zašto se toliko reklamira nošenje maske, koji je smisao tzv. socijalne distance, zašto je nenormalno “novo normalno”, zašto je zapadni čovjek slijep za nove oblike totalitarizma i diktature, je li pandemija proces preodgoja odnosno globalni psihosocijalni eksperiment…?!
Čitajte i širite! Razmišljajte i molite! Oslonite se na Boga i ne bojte se! Amen.

don Anđelko Kaćunko/facebook

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

TIHOMIR DUJMOVIĆ: “Tri tjedna nakon pada Vukovara Balašević je hrvatske branitelje nazvao “ustašama“, četnike i JNA “oslobodiocima“, a morbidno je izvrijeđao časne sestre!“

Čovjek kojeg danas oplakuju u Hrvatskoj, za zaštitnika Vukovara, Svetog Bonu, napisao je u beogradskoj …