Četvrtak , siječanj 21. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Dr. Antun Lisec – Djeca kao točkice

Dr. Antun Lisec – Djeca kao točkice

Majko Božja Gvadalupska, zaštitnice začetog života, pod svojim si Srcem nosila našega Spasitelja Isusa Krista. Neka Njega, Izvora života i ljubavi, zauvijek slavi naš narod i cijeli svijet!

Pomozi nam uvijek prihvaćati i hrabro naviještati Božju zamisao o predbračnoj čistoći, daru plodnosti, braku, obitelji, začeću djece i njihovom odgoju. Izmoli nam kod Svoga Sina milost poštivati i spašavati život svakog čovjeka, od trenutka začeća do prirodne smrti!
Sačuvaj nas od ubojstva nerođenog djeteta, eutanazije, kontracepcije, sterilizacije, umjetne oplodnje i drugih grijeha!

Zaštiti nas od napasnika koji vrebaju s tolikih mjesta. Marijo, zaogrni nas i našu djecu svojim plaštem! Amen 

Imprimatur: Jacek Pyl OMI, pomoćni biskup Odesko – Simferopoljski

 

Možda ste već vidjeli fotografije ili video snimke nešto krupnije nerođene djece.

Međutim, još uvijek se premalo govori o onoj djeci koja su sitna kao točkice, koja su začeta, ali se još nisu usadila u maternicu.

Kod začeća je tijelo djeteta veličine 0,1 do 0,15 mm, a težina mu je otprilike 0,004 mg

I na tu djecu se odnose Isusove riječi; “Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednome od ove moje najmanje braće” (Mt 25,40). Ne smije se niti njih ubijati!

Svjetski poznati fizičar hrvatskog porijekla prof. dr. Davora Pavune, izračunao je da se tijelo tek začetog djeteta sastoji od otprilike 1014  ili 1018  atoma. To se piše tako, da se jedinici doda 14 ili 18 nula (100000000000000 ili 1000000000000000000 atoma).

Tijelo odraslog čovjeka visine 175 centimetara, sadrži otprilike 1028 atoma.

Razni grijesi su međusobno vrlo povezani. Nadam se da će Vas ovaj tekst potaći na još veće zauzimanje protiv ubijanja ljudi u svim periodima života, protiv grijeha kontracepcije, sterilizacije, umjetnih oplodnji, predbračnog i izvanbračnog seksualnog života, nemoralnog odgoja i protiv svih drugih grijeha

 

Kako je ugroženo djete sitno poput točkice

  1. Do začeća i automatskog ubojstvenog učinka, preko sprečavanja usađivanja u maternicu, vrlo često dolazi uz sve vrste tzv. “kontracepcijskih” tableta, uz hormonske flastere, sva hormonska i antihormonska postkoitalna sredstva, implantate i depo injekcije koje je industrija smrti izmislila protiv djece. Na isti način, ubojstveno djeluju i sve vrste spirala, bez obzira na vrstu, također i one koje sadrže hormone ili bakar. Dijete kod svih tih sredstava pogine najčešće dok žena koja to upotrebljava, obično niti ne primijeti da je bila trudna, jer joj menstruacija niti ne izostane.

Sva ova sredstva jako štete i zdravlju onih koji ih uzimaju. Nekoje žene zbog toga i umiru.

  1. Dječicu koja se još nisu usadila u maternicu, masovno ubijaju i prilikom raznih postupaka vezanih uz umjetne oplodnje.

U travnju 2012., se na Hrvatskom katoličkom radiju čulo da samo u jednoj takvoj zagrebačkoj klinici, ima 18 tisuća žive smrznute djece. Kasnije sam čuo da ih tamo ima već preko 20 tisuća.

Svaki će pošteni čovjek reći da se ne smije ubijati niti takvu djecu, ali će još reći da se na umjetni način djecu ne smije niti začinjati!

Još i prije toga se čulo u Hrvatskoj,  u frižiderima, žive tisuće smrznute djece. A koliko su ih tek ubili, a da ih nisu ni stavili u frižider, ili pak nakon odleđivanja?

Čujemo da diljem svijeta, mnogu djecu, koja su se na umjetni način pojavila, odbacaju na razne načine, s njima izvode smrtonosne eksperimente ili ih izvoze i prodaju na međunarodnom tržištu.

Više nije tajna da dolazi do stvaranja djece i bez oplodnje jajne stanice spermatozoidom, preko umjetnog stvaranja blizanaca, cjepkanjem maljušnog tijela djeteta, u raznim njegovim uzrastima, a i na neke druge umjetne načine.

Čak i oni koji izvode oplodnje u epruveti priznaju u člancima i knjigama koje pišu, da se rodi manje od 5 % tako začete djece.

Zbog neprirodnih uvjeta, ne uspijeva se usaditi u maternicu, pa umire i najveći broj one djece koju pokušavaju usaditi u maternicu.

  1. Mnoga djeca, sitna kao točkice, umiru jer se ne uspijevaju usaditi maternicu, još i zbog upale njene sluznice – endometritisa. Do toga može doći zbog zaraza virusima, bakterijama i gljivicama, a ima i miješanih infekcija.

Nekoje od tih žena čak misle da žive u neplodnom braku, a zapravo često zanesu. Međutim, djeca zbog upaljene sluznice maternice umiru i one trudnoće ne primjećuju, jer nema izostanka menstruacije.

Ovdje se radio o vezi između grijeha na seksualnom planu preko kojeg je došlo do zaraza, sa smrću djeteta.

Nekada se dijete ipak usadi u maternicu, unatoč zaraze, ali umire kasnije, kada već žena primijeti da je trudna, pa misli da se radi o „spontanom“ pobačaju. Ima slučajeva da žena bude nekoliko puta trudna i uvijek pomisli da se, nakon par tjedana ili mjeseci, radilo o „spontanom“ pobačaju. Čak se možda nitko nije sjetio uputiti ju na testiranje, pa ostaje zaražena i gubi vrijeme za odgovarajuće liječenje.

Ako se dijete zbog spirale, hormona ili antihormona protiv rađanja ili zbog bilo kojih drugih razloga ne uspije usaditi, pa umre, postavlja se pitanje što se događa s njegovim mrtvim tijelom. Teoretski postoje samo dvije mogućnosti.

Ili čeka da sa slijedećom menstruacijom napusti tijelo majke, ili, što mi izgleda vjerojatnije, tijelo žene, u području maternice, resorbira tijelo mrtvog djeteta koje tada ima već oko stotinu stanica, a veliko je već oko jednog milimetra, a možda i veće. Tada sadrži otprilike 10 na 16 atoma (1016). Opisno taj broj iznosi deset milijuna puta po milijardu atoma.

Radi se o vrlo velikom broju atoma tijela djeteta koji bi se resorpcijom razišli po organizmu majke. A resorpcija tijela djeteta predstavljala bi svojevrsno ljudožderstvo. Nekoji od resorbiranih atoma djeteta će vjerojatno ostati u majčinom organizmu cijeli njen život.

  1. U početku trudnoće žena još na sebi ne primjećuje znakove da pod njenim srcem već živi sin ili kćerkica. Pogotovo je to slučaj u periodu od začeća pa do izostanka menstruacije. Ipak, moramo poštivati živote i zdravlje i one djece koja su još “skrivena”.

Jasno je da se ne smije odstranjivati maternicu ako dolazi u obzir da je u njoj živo dijete. Postoji čitav niz drugih operacija, pa i dijagnostičkih procedura, prije čijeg izvođenja treba biti siguran da u tijelu žene ne postoji živo dijete, da ga se ne bi ubilo niti povrijedilo. Za usporedbu, može se reći da se ne smije rušiti kuću dok dolazi u obzir da je u njoj netko živ.

 

Predbračna suzdržanost i svetost braka

Sv. Marija Goretti je napasniku Alessandru odlučno uzviknula: “Ne, ne, Alessandro, to je grijeh, otići ćeš u pakao!” Tako je, neposredno prije mučeničke smrti, uspjela uputiti još i krik opomene onima koji se zavaravaju da se može pravilno odgajati zanemarujući postojanje grijeha i njegove posljedice.

Nikada nitko neće otkriti prezervativ koji bi čovjeka čuvao od grijeha. A bolesti se preko njega također prenose. Nekoje su neizlječive ili teško lječive.

Uzročnik raka maternice HPV se prenosi preko grješnog sredstva prezervativa jednako kao i bez njega! Preko prezervativa se prenose i one bolesti koje dovode do malo prije spomenute upale sluznice maternice – endometritisa!

Papinsko Vijeće za obitelj kroz dokument “Ljudska spolnost: istina i značenje” iz 1995. god. poručuje: “U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanog “safe sex-a” (“sigurnog seksa”) ili “safer sexa” (“sigurnijeg seksa”), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu od SIDA-a (AIDS-a)”. Predstavnik Svete Stolice, na 55. sjednici Komisije o statusu žena UN-a, 14. ožujka 2011. u New Yorku izjavio: “Sveta Stolica ni na koji način ne podržava kontracepciju ili upotrebu kondoma, bilo kao mjeru planiranja obitelji, bilo kao dio preventivnih programa HIV-a/AIDS-a, bilo kao školskih programa edukacije o spolnosti.”

Mora se naglasiti da se najviše zaraznih, pa i smrtonosnih bolesti, prenosi već i ljubljenjem.

Što mislite, da gladni i žedni dođete u restoran. Konobar Vam nabroji sve čime Vas može poslužiti, a onda još doda: „Znate, mi smo odlučili štedjeti na vodi i deterdžentu. Poslužit ću Vas s prljavim čašama i priborom za jelo od bivših gostiju, ali neka Vam se to ništa ne gadi. Dobar Vam tek! Evo, ovdje imate i čačkalice za zube koje su koristili raniji gosti. I na njima štedimo“.

Mislim da bi svatko istog trenutka ustao i otišao. Međutim, očito je da se ljubljenjem prenosi veće količina bakterija i virusa nego preko neopranih čaša ili pribora za jelo!

S obzirom da čovjek ima ne samo dušu, nego i tijelo, nije dovoljno samo postići oproštenje grijeha kroz Sv. Sakrament Krštenja i Sv. Ispovijedi kod svećenika koji ima vlast u Božje Ime raskajanom grješniku otpuštati grijehe. Duša je tada, po zaslugama Isusa Krista, postala opet čistom, ali su u tijelu možda još uvijek preostale zaraze.

Zato treba reći svima koji su imali predbračne ili izvanbračne seksualne kontakte da se trebaju istestirati na brojne bolesti, da bi se, u slučaju potrebe, mogli liječiti. Međutim, ne smije se izvoditi testiranje grješnim načinom. Uvijek postoji rješenje bez grijeha.

Dok ne postanu sigurni da nisu zaraženi opasnim bolestima, ne smiju imati bračne odnose. Ali, da bi se testiranjem moglo otkriti zarazu, treba proći određeno vrijeme, što ovisi o vrsti zaraze na koju se testira. Za mnoge bolesti lijek postoji, ali ima i onih neizlječivih.

Rješenje bez grijeha postoji !

Sv. Otac Papa Pio XI je u Enciklici „Casti Conubii“ protiv kontracepcije i sterilizacije napisao: „Svaka upotreba ženidbe gdje po čovječjem nastojanju biva bračni čin lišen svoje naravne sposobnosti da proizvede život, krši Božji i naravni zakon i oni koji takvo što čine, kaljaju se ljagom teškoga grijeha.“

Protiv oplodnje u epruveti, inseminacije i drugih umjetnih načina postizavanja djece, piše u dokumentima Zbora za nauk vjere „Donum Viate“ i „Dignitas Personae“.

Protiv ubijanja vrlo detaljno piše u Katekizmu Katoličke Crkve. Pa i Ustav jamči pravo svakog ljudskog bića na život! Tek začeto dijete je živo biće, ne životinjsko, nego ljudsko!

Što mislite, da se pojavi netko koji kaže da mu pijev slavuja ide na živce, pa počne uništavati malene slavuje koji se u gnijezdima još nisu izlegli? Jako bi ga se kaznilo, jer su kod nas zakonom zaštićeni životi stotina životinja još dok se ne izlegu ili ne okote!

Ako bi netko smatrao da je nerođeni čovjek manje vrijedan nego životinja koja se još nije izlegla ili okotila, to bi značilo da je poremećen.

Koje bi nam još vrijednosti preostale za poštivati, ako ne bismo držali do svetosti i nepovredivosti nježnog, malog, pa i tek začetog ljudskog bića?

Dakle, bez obzira na situaciju, uvjete u okolini, bez obzira na mjesto gdje se dijete nalazi, da li ga želiš ili ne želiš, da li se radi o bolesti majke ili djeteta, nikada ga ne ubij, već ga zavoli i daj mu da živi !

Ne smije se dopustiti brošure, plakate niti bilo što drugo što bi promicalo sredstva ili postupke za izvođenje grijeha.

Ne smije se sudjelovati niti u onim dijagnostičkim procedurama, kao što su rana amniocenteza i razni drugi testovi i analize, što pomažu u lovu i odstrelu bolesnih.

Ne smije se provoditi seksualni život, odnosno ono što bi moglo predstavljati seksualno uzbuđivanje, prije niti izvan braka kojega blagoslovi dragi Bog i koji je za cijeli život!

U slučaju opravdanih razloga odgađanja začeća, postoji „ekološko“ rješenje, bez grijeha, a to je suzdržanost u plodne dane. Plodni i neplodni dani se danas mogu pouzdano otkriti i u slučaju nepravilnih ciklusa, uz pomoć prirodnih metoda Billingsove i simpto-termičke.

Katolički svećenici su uvijek pripravni primiti one koji im se obraćaju za savjet i pomoći onima koji su u blatu grijeha, da se kroz Sv. Sakrament Ispovijedi pomire s Bogom.

Nedopuštenosti kontracepcije i sterilizacije

Sv. Otac Papa Pio XI je u Enciklici “Casti Conubii” protiv kontracepcije i protiv sterilizacije napisao: 56.Budući da su neki očito odstupili od kršćanskog, već tamo od početaka predanog i nikada prekinutog kršćanskog učenja, misleći da o tim stvarima treba svečano naviještati drugo učenje, Katolička Crkva kojoj je sam Bog povjerio naučavanje i obranu nepovrijeđene čistoće čudoređa, postavljena usred tih razvalina ćudorednosti, kako bi sačuvala čistoću ženidbene veze netaknutom od ove sramotne ljage, u znak svog božanskog poslanja visoko diže svoj glas preko Naših ustiju i ponovno proglašava: Svaka upotreba ženidbe gdje po čovječjem nastojanju biva bračni čin lišen svoje naravne sposobnosti da proizvede život, krši Božji i naravni zakon i oni koji takvo što čine, kaljaju se ljagom teškoga grijeha.

  1. Svećenike dakle, koji se bave ispovijedanjem, kao i druge koji djeluju u dušobrižništvu, opominjemo Našim vrhovnim autoritetom kojemu je povjerena briga za sve duše, da ne dopuste da u pogledu tog vrlo važnog Božjeg zakona njima povjereni vjernici budu u zabludi; a još mnogo više, da se i oni sami čuvaju netaknutima od takvim krivih mišljenja i da ih ni na koji način ne opravdavaju.

  Ako bi, Bože sačuvaj, neki ispovjednik ili dušobrižnik vodio vjernika koji ima u njega povjerenja, u ove greške ili ih u njima učvršćivao privolom ili krivom šutnjom, neka pripazi na činjenicu da će morati podnijeti strogi račun Bogu, Vrhovnom Sucu, za izdaju svoga svetoga povjerenja i neka se podsjeti riječi Kristovih: “To su slijepe vođe slijepaca: a ako slijepac slijepca vodi, obojica u jamu padnu.” (Mt 15,14)

U Enciklici Sv. Oca Pape Pavla VI “Humanae Vitae” između ostalog piše: “…Ispravni će se ljudi još bolje moći uvjeriti o osnovanosti crkvenog naučavanja na ovom polju ako ushtjednu porazmisliti o posljedicama što ih imaju postupci za umjetno reguliranje poroda. Neka u prvom redu ocijene kakav bi se širok i lagan put mogao otvoriti bračnoj nevjeri i općenitom srozavanju ćudorednosti. Ne treba mnogo iskustva da se shvati ljudska slabost i da se razumije kako su ljudinaročito mladi, koji su tako ranjivi u ovom pogledupotrebni poticaja da ostanu vjerni moralnom zakonu, i ne smije im se pružiti lagodno sredstvo da krše sam zakon. Moguća je također bojazan da muževi, koji su se već priviknuli na upotrebu takvih sredstava protiv začeća, najzad zaborave na poštovanje prema ženi, pa da ne vodeći brige oko njezine tjelesne i duševne ravnoteže, učine ženu pukim oruđem koje služi njihovoj vlastitoj požudi, a ne postupaju s njome kao s družicom koju treba okruživati poštovanjem i ljubavlju.

Govoreći talijanskom udruženju katoličkih farmaceuta 1994. god. Sv. Otac Papa je, naglasivši plemenitu vještinu i tradiciju farmacije, podsjetio na svoj kao i na govore svojih prethodnika – Pija XII i Pavla VI koji se odnose na moralni vid te struke i rekao: “Ne može se prihvatiti sudjelovanje u napadima protiv života ili integriteta pojedinca, protiv prokreacije ili moralnog i mentalnog zdravlja čovječanstva… Niti se može u savjesti tražiti korist od izdavanja proizvoda koji ponižavaju čovjeka” (Medicina e Morale 4, 1994, str. 762). Upravo su kontracepcija i sterilizacija metode protiv prokreacije a one imaju štetne posljedice ne samo za dušu, nego i za tijelo i zajednicu. Očito je da je lopov ne samo onaj koji krade, nego i onaj tko mu drži ljestve.

Oni koji su reklamirali i raspačavali prezervativ, odgovorni su ne samo za pomoć u izvođenju grijeha među kojima su bludnost, preljub i kontracepcija, nego su odgovorni i za pružanje lažne sigurnosti da neće doći do zaraze. Naime, dokazano je da se tako ipak prenose AIDS, HPV, Chlamidia Trachomatis, herpes genitalis, sifilis i razne druge bolesti.

Papinsko Vijeće za obitelj kroz dokument “Ljudska spolnost: istina i značenje” poručuje: “U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanoga ‘safe sex–a’ (sigurnoga seksa) ili ‘safer sex–a’ (sigurnijega seksa), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu protiv SIDA–e (AIDS–a)”.

Postoji bitna razlika između prirodne metode koja otkriva plodne i neplodne dane žene, u odnosu prema kontracepciji i sterilizaciji gdje se radi o nedopuštenosti i griješnosti.

Naime, kontracepcija i sterilizacija razdvajaju povezanost koju je dragi Bog predvidio između specifičnog bračnog čina i začeća. Kod prirodne metode ta se povezanost ne razdvaja, s obzirom da uopće nemaju bračni odnos u plodno vrijeme. A bračni odnos se ne mora imati ako je opravdan razlog da ga se nema. Naravno da se seksualni život uopće ne smije provoditi prije niti izvan braka kojega blagoslovi dragi Bog i koji je onda za cijeli život.

 

Autor teksta: Dr. med. Antun Lisec, antun.lisec1@gmail.com

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Dr. Rušinović Sunara: Onkološki su bolesnici zbog antikorona mjera u teškoj situaciji

Gošća Bujice na Z1 televiziji bila je specijalistica opće kirurgije i dragovoljka Domovinskog rata – …