Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / dr. Ćavar – Bez istinske informacije nema prave demokracije!

dr. Ćavar – Bez istinske informacije nema prave demokracije!

I lokalni izbori, održani u Republici Hrvatskoj 21. svibnja 2017. godine, pokazali su, kao i svi dosadašnji, posebno od 2000. godine na dalje, da najbolje rezultate ne postižu najbolji, najpošteniji i najsposobniji pojedinci i takve stranke, nego oni koji raspolažu sa najviše novca, iz sumnjivih izvora, za svoje lažno predstavljanje, obećanja i promidžbu kroz medijsku plaćenu potporu i manipulacije.
Budući da je u svakoj lokalnoj zajednici, kao i u cijeloj državi, vlast neophodna, radi mirnog i organiziranog funkcioniranja društva, logično je da sama ta zajednica, odnosno njezini punoljetni članovi, biraju između sebe ljude koji će biti na vlasti i koji bi najbolje služili dobrobiti zajednice.
Nije baš moralno, iako je legalno, da priliku za čelnu političku funkciju na lokalnoj ili državnoj razini dobiju osobe koje, poput Milana Bandića, ostvare samo oko 30%, a neki i manje glasova onih koji su izašli na izbore, dok 70% izašlih građana taj izbor ne odobrava i svoj glas su dali drugim kandidatima. Taj postotak je i upola manji ako se uzme u obzir onaj još veći dio građana koji nije izašao na izbore, ne zato što nisu htjeli sudjelovati, već zato što su općenito vrlo nezadovoljni načinom upravljanja u svojoj državi i katastrofalnim stanjem u koje su dovedeni. Tu Milan Bandić u pet dosadašnjih mandata, čuvar zloglasnog Trga zločinca Tita, ima priliku osvojiti i šesti mandat, sa oko 100.000 glasova Zagrepčana, a nije ga briga za bar 600.000 onih punoljetnih građana koji su protiv njega.
Ili, primjerice, kada bi se pitalo slučajne prolaznike bi li oni za čelno mjesto u svome gradu birali osobu za koju su javno iznesene argumentirane optužbe da je kriminalno lopovski otuđila od države 16 milijuna eura i podijelila s kim je htjela, a državne institucije nisu reagirale, te su glavni mediji sve zataškali (slučaj Anke Mrak Taritaš u obnovi Gunje, TV emisija “Bujica” od 3. travnja 2017. godine, dostupna na YouTubeu), uvjerena sam 100% da bi svi, bilo da su desne ili lijeve političke orijentacije, odgovorili da ne bi birali takvu osobu. No, takva osoba, Anka Mrak Taritaš, iz političke stranke HNS Ivana Vrdoljaka, ali kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i SDP-a, HSS-a Kreše Beljaka, HSU-a Silvana Hrelje i Stranke umirovljenika Lazara Grujića, dobila je u prvome krugu ipak 24% glasova i mogućnost ulaska u drugi krug, te bi mogla biti izabrana i za gradonačelnicu. Oni koji su je podržali znali su o kome se radi, a jesu li to znali glasači ili su izmanipulirani i je li to onda demokracija?
Tako je i sve ostalo glede dolaska na vlast i upravljanja na lokalnoj i državnoj razini, laž, nepravda i pljačka, a to je onda samo nasilje i tiranija!
No, budući da stvari treba mijenjati i da to ne želimo nasilnim putem, jer to nije dobro, trebamo biti promišljeni, strpljivi i uporni, s entuzijazmom i ljubavlju za narod i hrvatsku domovinu i s vjerom u pobjedu dobra na miran način, poput dične Brune Esih i njezinog stožera sa dr. sc. Zlatkom Hasanbegovićem, generalnom Hrvatske vojske i HVO-a Željkom Glasnovićem, časnikom Hrvatske vojske i ratnim vojnim invalidom Markom Radošem i drugim hrvatskim braniteljima, kulturnom djelatnicom dr. sc. Anom Lederer i brojnim drugim značajnim domoljubnim osobama, uz mnoge mlade volontere i suradnike, koji su probili sve glavne medijske blokade, koristeći samo društvene mreže i potporu TV emisije “Bujica”, bez novca i stranačke infrastrukture, i ostvarili u gradu Zagrebu jako dobar i vrlo značajan rezultata, sa osvojenih blizu 11% glasova za gradonačelnicu, kao i 5 vijećničkih mjesta u Skupštini grada Zagreba, na čemu im svi mi, istinski domoljubi, najsrdačnije zahvaljujemo i čestitamo, uz najveću zahvalnost Bogu i vjerujući u bolju budućnost hrvatskoga naroda i hrvatske države!

dr. Ružica Ćavar

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Premoćna pobjeda HDZ-a. Osvojio osam izbornih jedinica te glasove dijaspore. Restart koalicija osvojila dvije izborne jedinice

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih …