Petak , kolovoz 7. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / dr. Ćavar: Jedno razmišljanje i zamolba

dr. Ćavar: Jedno razmišljanje i zamolba

Drage prijateljice i prijatelji, nalazimo se u korizmi, četrdesetnici, vremenu priprema nas kršćana za najveći blagdan Uskrsa.

To je vrijeme molitve, pokore, razmišljanja, obraćenja i dobrih djela iz ljubavi prema svim ljudima, a osobito onima koji su iz bilo kojih razloga u velikoj nevolji.

Stoga vam se i ja osobno obraćam, kao počasna predsjednica, u ime humanitarne udruge Hrvatskoga pokreta za život i obitelj.

Udruga je osnovana na Blagovijest, 25. ožujka 1990. godine. Zauzima se, miroljubivim sredstvima, uz molitvu i Božju pomoć, za zaštitu svakoga ljudskoga života, od začeća do prirodne smrti, i za sve općemoralne kršćanske i obiteljske vrijednosti, osobito za obitelji sa brojnom djecom.

Svih ovih godina puno smo na tome planu učinili, sve na volonterskoj osnovi svih aktivnih članova i uz pomoć dobročinitelja.

Ja sam bila predsjednica udruge do 2015. godine. Nadalje udruga ima novo vodstvo mlađih osoba koje ulažu puno truda u radu, prema programima i temeljnim načelima od svoga osnutka.

No, kao što znate, od 2000. godine na dalje vlasti u Republici Hrvatskoj, i pored katastrofalne demografske situacije, ni najmanje materijalno ne pomažu udrugama koje se zauzimaju za moralne, ljudske i obiteljske vrijednosti, nego pomažu baš onima liberalnog svjetonazora koji negiraju sve te vrijednosti. Godišnje se na takve liberalne udruge troši iz državnoga proračuna oko 2,5 milijarde kuna i u njima je zaposleno oko 18.000 nazovi djelatnika. Troše na ne male plaće oko 80% sredstava koja dobiju iz državnoga proračuna, a također dobivaju sredstva i iz raznih drugih domaćih i inozemnih izvora.

Udruga Hrvatski pokret za život i obitelj ima samo jednoga vrijednoga djelatnika, invalidnog mladića, tajnika udruge, koji obavlja sve uredske poslove.

Potrebno je nešto i za režijske troškove ureda i malu najamninu za prostorije dobivene od grada, a također udruga nastoji pomoći potrebitima koji joj se često obraćaju za pomoć.

Iz svih tih razloga, ja osobno, kao počasna predsjednica, molim prijateljice i prijatelje u domovini i inozemstvu, ako su u mogućnosti da pomognu rad udruge makar sa najmanjim mogućim prilogom, na čemu unaprijed od srca zahvaljujemo.

Pravnim osobama se uplate u humanitarne svrhe do 2% iznosa njihovog prihoda odbijaju od poreza.

Pojedinačni uplatitelji mogu željeni iznos uplatiti putem FINE, Pošte, banke ili interneta, a bilo bi veoma poželjno ako bi netko mogao mjesečno uplaćivati određeni iznos (recimo od 50 kn, 100 kn ili prema želji i mogućnosti) putem trajnog naloga u svojoj banci.

Podaci za uplate iz Hrvatske:

 

  1. PLATITELJ: Vaše ime, prezime i adresa (za pravne osobe naziv)
  2. IZNOS:
  3. PRIMATELJ: Hrvatski pokret za život i obitelj, Maksimirska 51, 10000 Zagreb
  4. KUNSKI RAČUN – IBAN: HR8523400091100203060
  5. OPIS PLAĆANJA: donacija
  6. MODEL: HR00
  7. POZIV NA BROJ: datum uplate u formatu godina/mjesec/dan, recimo 20190327 ili vaš datum rođenja ili neki proizvoljni broj

 

Podaci za uplate iz inozemstva:

Vlasnik računa: Hrvatski pokret za život i obitelj, Maksimirska 51, 10000 Zagreb

Broj računa (IBAN): HR8523400091100203060

SWIFT (BIC): PBZGHR2X

Naziv i adresa banke: Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, 10000 Zagreb

Svim dragim dobročiniteljima sa obiteljima unaprijed najveća hvala i molitva za Božji blagoslov u cijelome životu!

 

Dr. Ružica Ćavar

počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Fra Mario Knezović: Zaustavimo opasne namjere pod krinkom Covida (VIDEO)

Ako u prezentiranome obliku i postoji COVID-19 od njega su puno opasnije mračne i tajne …