Petak , srpanj 10. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / dr. Ćavar – Molimo se za spas Asje Bibi!

dr. Ćavar – Molimo se za spas Asje Bibi!

Asja Bibi, siromašna pakistanska kršćanka, majka petero djece, već 8 godina čami, pati i strahuje od smrti u zatvoru Islamske Republike Pakistan, zbog optužbi za vrijeđanje islama po službenim državnim šerijatskim zakonima o blasfemiji, na temelju njihove svete knjiga Kurana, iako ništa nije učinila, nego se samo porječkala sa kolegicom na radu, muslimankom, oko čaše vode, koju, kao kršćanka, nije smjela uzeti prije nje, muslimanke.
U prvostupanjskoj presudi osuđena je na smrt vješanjem, a prema nedavnoj presudi Vrhovnoga suda, u studenome 2018. godine, pod pritiskom moćnih zapadnih čimbenika, oslobođena je svih optužbi i trebala je biti puštena na slobodu.
No, na poticaj vjerskih vođa, politički organiziranih, u cijelome Pakistanu od oko 190 milijuna stanovnika, od kojih je oko 96% muslimana, uslijedili su masovni rušilački prosvjedi u ime Kurana, protiv života Asje Bibi, jedne sirote nedužne kršćanke u njezinoj iskonskoj domovini, gdje kršćana ima jedva oko 1,5%, iako je kršćanska vjera starija od islama oko 600 godina. Kršćani su, dakle, u svojoj zemlji, državi članici Ujedinjenih naroda, totalno diskriminirani i izloženi najgorem nasilju, otvoreno i javno, bez ikakve kažnjivosti.
Dvojica odvjetnika koji su branili Asju Bibi tijekom višegodišnjeg postupka su ubijeni. Odvjetnik koji je nju branio na Vrhovnome sudu morao je sa obitelji pobjeći iz zemlje.
Prosvjednici protiv života Asje Bibi su toliko krvoločni i nasilni da su blokirali cijelu državu, a svoju djecu uče na lutkama kako treba vješati Asju Bibi. Vlasti su morale napraviti kompromis sa vođama prosvjednika, da će dopustiti reviziju presude Vrhovnoga suda, a Asju Bibi i njezinu obitelj držati u Pakistanu na tajnoj lokaciji i neće dopustiti da ona napusti zemlju, iako je već više zemalja na Zapadu izrazilo spremnost da njoj i obitelji odobre azil i preuzmu brigu o životu u njihovim državama.
Asja Bibi, znači, i dalje živi u strahu za svoj život i život svoje obitelj, ali ima i jednu sreću, da je poznata u svijetu, nasuprot mnogim drugim kršćanima koji su osuđeni po istim zakonima i smaknuti, a da o njima pojedinačno svijet ništa ne zna.
Iako se, na žalost, progoni kršćana provode i u mnogim drugim islamskim zemljama, pa, kako vidimo, kršćanske vrijednosti i oni koji ih žive, kao i cijela Katolička Crkva, pod pritiskom su i u liberalnim zapadnim zemljama, ipak, hvala Bogu, u zemljama sa kršćanskom tradicijom nezamislivi su bilo kakvi, a pogotovo masovni prosvjedi protiv života bilo kojeg čovjeka, pa i najgoreg zločinca, niti bi se moglo dogoditi masovno i javno veselje zbog bilo kakvih stradanja ljudi u svijetu, pa i najgorih neprijatelja.
Što na te prosvjede islamista u Pakistanu protiv života jedne sirote nedužne žene misle europski i naši bošnjački muslimani, odnosno predstavnici islamske vjere i općenito, jesu li i za njih u redu šerijatski zakoni na temelju Kurana, posebno kao državni zakoni, i je li sa takvim fanaticima islama moguć suživot u Europi ili bilo kojoj zemlji tisućljetne kršćanske tradicije?
Bože spasi Asju Bibi i sve nemoćne ljude, ugrožene od nasilnika!

Oče naš, koji jesi na nebesima…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Dr. Ružica Ćavar,
počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj i
počasna članica predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Akademik Pečarić: Tko je izborni pobjednik: Pupovac ili Plenković?

Nije jednostavno odgovoriti na pitanje iz naslova. Škoro je upozoravao da je glas za Plenkovića …