Četvrtak , rujan 24. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / dr. Cavar – Ne dopustite i ne popustite…

dr. Cavar – Ne dopustite i ne popustite…

Poštovani i dragi hrvatski branitelji,
NE DOPUSTITE I NE POPUSTITE…

Vidite da predsjednik Vlade, Andrej Plenković, ili svjesno provodi politiku onih koji su uvijek bili protiv hrvatskoga naroda i njegove stoljećima, od 1102. godine, moralne, legalne i legitimne želje za obnovom svoje samostalne, slobodne i suverene hrvatske države, bar na jednome dijelu svoje, na ovim prostorima 14-stoljetne, hrvatske domovine, ili je nepromišljeno sa takvima i još gorim sudionicima i podržavateljima agresije i zločina nad hrvatskim narodom i hrvatskom zemljom, koje je doveo u hrvatsku Vladu, počeo surađivati “u sadnji tikava” koje se i njemu i nama sada obijaju o glavu.
Prema Večernjem listu od 30. kolovoza 2017, na stranici 8, pod naslovom “Ploča bez ZDS u Jasenovcu?”, vidi se da Milorad Pupovac u stvarnosti (na što nas dovedoše) doslovce naređuje što se mora raditi u raditi u formalno i službeno slobodnoj Republici Hrvatskoj. U nadnaslovu se kaže: “Partneri HDZ-a, SDSS i HNS, zatražili što hitnije uklanjanje ploče iz Jasenovca”. Milorad Pupovac, šef SDSS-a i HDZ-ov partner, žestoko je istupio nakon intervjua ministra Bošnjakovića Večernjem listu. Tada je ustvrdio da je Vlada potrošila kredit i da HOS-ova ploča iz Jasenovca mora što hitnije biti uklonjena, te se pozvao na to da im je tako obećao i premijer Plenković.
Na nogama je odmah bio i HNS, koji također tvrdi da se dogovorio sa premijerom o uklanjanju ploče, tj. natpisa ZDS sa te ploče već u rujnu.
Stoga, dragi hrvatski branitelji, ne dopustite da Vam perfidno “sišu krv na pamuk” i da vas lijepim riječima “prevode žedne preko vode”.
Budite dostojni, kao što ste uvijek bili, svojih viteških suboraca, bojovnika HOS-a, koji su dali svoje živote za zajedničke nam ideale.
Ne dopustite dragovoljno, ni po koju cijenu, da se nezakonito i nemoralno makne ili skrnavi promjenom sadržaja sveta ploča njima na spomen u hrvatskome mjestu Jasenovcu, kojeg su oslobodili od zločinačkog velikosrpskog agresora i okupatora, kao ni bilo gdje drugdje u slobodnoj Hrvatskoj.
Oni koji su protiv spomen ploče neka se pobrinu za pijetet Jasenovcu tako što će ga osloboditi od dokazanih zločinačkih velikosrpskih laži i mitova protiv hrvatskoga naroda. Neka se pobrinu za istinu o Jasenovcu u vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata.
O istini o Jasenovcu u vrijeme Domovinskog rata svjedoči i ova spomen ploča hrvatskim vitezovima koji su se sa pokličem “Za Dom – Spremni” borili za slobodu Jasenovca i demokratsku Republiku Hrvatsku.
Neka im je vječna hvala, čast i slava i neka počivaju u miru voljene grude Hrvatske Domovine!

dr. Ružica Ćavar

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: „Groblje šajkača“ nema što tražiti u Vukovaru

Gotovo u središtu Vukovara još se uvijek nalazi tzv.“ groblje šajkača“, gdje su nakon okupacije …