Petak , veljača 21. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / dr. Ćavar – “Pravda” u Republici Hrvatskoj!

dr. Ćavar – “Pravda” u Republici Hrvatskoj!

Ratni zločinac Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan, izručen Republici Hrvatskoj iz Australije 2015. godine i pravomoćno osuđen u lipnju 2018. godine na 13,5 godina zatvora, ubrzo će, kako javljaju mediji, biti slobodan, jer mu je već isteklo 90% zatvorske kazne, a po zakonu može biti uvjetno slobodan i nakon odslužene dvije trećine kazne. U odsluženu kaznu računa mu se i pritvor u Australiji dok je trajao postupak izručenja, a to je oko dvanaest godina, što nikako ne mogu vjerovati da bi demokratska Australija tolike godine svoje državljane držala u zatvoru samo iz razloga što neka druga država traži njihovo izručenje.
Dakle tresla se brda, a rodio se sudski miš, pa će njegov odvjetnik podnijeti ustavnu tužbu protiv Republike Hrvatske kako bi dobio novčanu odštetu za “nepotrebno” maltretiranje.
S druge strane imamo primjer hrvatskoga branitelja Antuna Gudelja, također uz hrvatsko državljanstvo i australskog državljanina. On je 1991. g. došao u Hrvatsku braniti Domovinu od velikosrpske, to jest Vasiljkovićeve i njemu sličnih, agresije.
Djelovao je kao redarstvenik u Osijeku, a rodom je iz obližnjeg naselja Tenje, gdje su mu živjeli i roditelji i gdje je imao obiteljsku kuću.
Grad Osijek je već u lipnju 1991. bio napadnut granatama i razaran. Svakodnevno su ginuli deseci civila u gradu. Tenja je bila okupirana krajem lipnja od četnika i takozvane JNA. Petnaestak hrvatskih civila bilo je ubijeno, a svi ostali Hrvati bili su protjerani i opljačkani.
Dana 1. srpnja 1991. godine bile su u Osijeku postavljene kontrolne točke obrane prema Tenji sa hrvatskim redarstvenicima. Na jednoj točki bio je zadužen i Antun Gudelj. Te noći je u Tenju išao načelnik osječke policije Josip Reihl Kir sa još trojicom Srba, gradskih vijećnika, u neslužbenom automobilu i bez dogovora i znanja Stožera za obranu Osijeka.
Kada su se vraćali iz okupirane Tenje 1. srpnja 1991. godine naišli su na kontrolnu točku i kako tvrdi Antun Gudelj i ostali redarstvenici nisu se zaustavili na poziv, te je Gudelj ne znajući kakav je to auto ni tko je u njemu, pucao na automobil pri čemu su poginuli Josip Reihl Kir i još dvojica Srba, a četvrti putnik, isto Srbin, je teško ranjen. Odmah mu je pružena pomoć i otpremljen je u bolnicu pa je i preživio bez većih zdravstvenih posljedica.
Nakon te pogibije razaranje Osijeka i drugih gradova se nastavilo sa tisućama hrvatskih žrtava. Protiv Antuna Gudelja vođen je sudski postupak u kome je utvrđeno da se radilo o nesretnom slučaju i optuženik je 1996. godine pravomoćno oslobođen, te se vratio u Australiju.
Nakon dvijetisućite godine, zapravo 2001, Ustavni sud je poništio prethodnu pravomoćnu oslobađajuću presudu i odredio ponovno suđenje Antunu Gudelju za isto djelo, što se prema općim i temeljnim pravnim odredbama ne bi smjelo događati. No u hrvatskom takozvanom pravosuđu od dvijetisućite na dalje sve je moguće ako je protiv hrvatskih branitelja i protiv hrvatskih nacionalnih interesa.
Tako je došlo do izručenja iz Australije hrvatskog branitelja Antuna Gudelja 2007. godine i on je 2008. godine pravomoćno osuđen na 70 (sedamdeset) godina zatvora, to jest za svakoga stradalog po dvadeset godina i deset godina za ranjenog koji je preživio i bio “vjerodostojan” svjedok protiv Antuna Gudelja, a koji je tvrdio da su se oni bili zaustavili i da je nakon toga svjesno i hladnokrvno pucano u njih makar se vidjelo tko su oni. Tih sedamdeset godina zatvora bilo je objedinjeno u dvadeset godina strogog zatvora, jer je u vrijeme počinjenog djela to po zakonu bila maksimalna kazna.
Znači prema toj presudi hrvatski branitelj Antun Gudelj je najstrašniji ratni zločinac i on mora još desetak godina ispaštati u strogom zatvoru u njegovoj pobjedničkoj Republici Hrvatskoj, a zloglasni Dragan Vasiljković zvani “Kapetan Dragan” je kamilica koju se samo reda radi moralo osuditi na minimalnu kaznu tek toliku da se pokriju godine navodnog zatvora koje je proveo u Australiji, čekajući da “bespotrebno” iz čista mira bude izručen Hrvatskoj, a što će on i ustavnom tužbom osporavati i vrlo vjerojatno u tome uspjeti, te dobiti milijunsku odštetu od nas poreznih obveznika, dok Antun Gudelj i drugi osuđeni hrvatski branitelji itekako moraju plaćati milijunske odštete obiteljima navodnih srpskih žrtava, ili im država Hrvatska odmah sve isplati, a onda utjeruje od osuđenih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.
Tko je tu lud, a tko zbunjen, te ima li itko normalan u takozvanoj hrvatskoj vlasti i takozvanom hrvatskom pravosuđu?

dr. Ružica Ćavar

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Dr. Stjepo Bartulica: “Milanović se narugao našoj himni, a Plenković je ljevičar s tijelom u Hrvatskoj, a mislima u Bruxellesu!”

Hrvatsku su nam oteli bivši komunisti, koji danas veličaju diktatora Tita, a kritiziraju Orbana zato …