Subota , prosinac 15. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / dr. Ćavar – Rođendan Johna Ivana Prcele

dr. Ćavar – Rođendan Johna Ivana Prcele

Deveti ožujka 2018. godine je 96. rođendan velikoga hrvatskoga sina, domoljuba, profesora Johna Ivana Prcele, hrvatskoga povjesničara, autora monumentalnog djela “Hrvatski holokaust”, izdanog u nekoliko izdanja, i sudionika Bleiburške tragedije hrvatskoga naroda.
John Ivan Prcela je cijeli svoj život nakon Drugoga svjetskog rata u Sjedinjenim Američkim Državama posvetio sjećanju na stotine tisuća žrtava hrvatskoga naroda za vrijeme i nakon Drugoga svjetskoga rata, u poraću i tijekom vladavine zločinačkog jugoslavenskog komunističkog režima.
Autor je brojnih publikacija i članaka o borbi hrvatskoga naroda u inozemstvu za samostalnu i slobodnu demokratsku hrvatsku državu. Veliki je štovatelj zaštitnika hrvatskih obitelji i hrvatske domovine, Sv. Josipa, te je, kao temeljiti josipolog, suradnik hrvatskoga Glasnika sv. Josipa, koji izdaje Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu.
Više puta, nakon demokratskih promjena, dolazio je u svoju voljenu hrvatsku domovinu i svoj rodni zavičaj, Košute-Trilj kod Sinja, te bio aktivni sudionik, sa svojim značajnim radovima, na svim dosadašnjim hrvatskim žrtvoslovnim kongresima koje organizira Hrvatsko žrtvoslovno društvo.
Kao što vidimo, prof. Prcela u svojim godinama aktivan je i na društvenoj mrežu facebook, te smo mu, kao prijatelji, veoma zahvalni na njegovim izvanredno vrijednim komentarima.
Objavljujem ovdje i njegovu pjesmu-molitvu Sv. Josipu, koju je na engleskom jeziku četiri puta poslao Sv. Ocu Papi Ivanu Pavlu II Velikom, da Sv. Josip, zaštitnik hrvatskoga naroda, obitelji i domovine spasi našu Hrvatsku od moralnoga kaosa.

BEZGRJEŠNA BEZGRJEŠNOM POVJERENA
Molitveni pozdrav Sv. Josipu

Zdravo Josipe Pravedniče, slavni sine Davidov,
Djevičanski muže Supruge Djevice,
Urešeni puninom svih krijeposti,
Gospodin s tobom i s tvojom Suprugom!
Blagoslovljen Plod vašega bračnog Saveza:
Isus Krist Duhom Svetim začeti.

Sveti Josipe, djevičanski oče Mesijin,
Moli za nas grješnike Isusu,
Kojeg si od Betlehemskog pokolja
Za Križ u Jeruzalemu spasio
I očinskom ljubavlju za naše oltare othranio
Da, u žaru Vatre euharistijske,
Mognemo u duhu Sv. Franje Sestricu smrt očekivati.

Amen-Aleluja
J. Ivan Prcela

Vrlo poštovani i dragi gospodine Ivane!
Uz veliku zahvalnost Bogu za Vaš dragocjeni život, kao i Vama osobno za sve Vaše žrtve i cjeloživotno zauzimanje za slobodu, državu i dobrobit hrvatskoga naroda, kao i za opće dobro, s velikom radošću Vam čestitam 96. rođendan, sa molitvom i najvećom željom da nam, u vitalnosti svoga duha, poživite još brojne lijepe godine, i da nam uz obilje Božjega blagoslova podarite tako vrijedne plodove svoga životnoga iskustva i svoje ljubavi za hrvatski narod, hrvatsku državu i cijelu hrvatsku Domovinu!

dr. Ružica Ćavar

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Vlado Marušić – Zakon o udomiteljstvu RH na Pjong Jang TV

Pjong Jang TV iz Zagreba,bivša HRTV,koja se odnedavno tako zove maestralnom lucidnošću hrvatskih zastupnika Neovisni …