Utorak , prosinac 1. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / dr. Ćavar – Sramotno rješenje!

dr. Ćavar – Sramotno rješenje!

Pretragično, ako se znalo vrijeme poniženja i nasilja, u četvrtak 7. rujna 2017. g, skrnavljenja, skidanjem i premještanjem spomen ploče za slobodu palim vitezovima i ako tamo nije bilo, neopravdano, dovoljno hrvatskih branitelja i ostalih domoljubnih Hrvata i Hrvatica, da bar pruže pasivan otpor toj tiraniji i ponovnoj okupaciji hrvatskoga Jasenovca, znači da oni koji su mogli doći, a nisu došli, dragovoljno prihvaćaju poniženje i svoje ropstvo, kako kaže i latinska poslovica: “Nulla servitus turpior est quam voluntaria” ili hrvatski: “Nijedno ropstvo nije sramotnije od dragovoljnog”!
Ipak koliko god je bilo na tome mjestu čestitih Hrvata i Hrvatica, značajno je, jer su tako sačuvali svoje osobno ljudsko dostojanstvo, dostojanstvo poginulih hrvatskih junaka upisanih na slavnoj spomen ploči i bit će sačuvano dostojanstvo hrvatskoga naroda i hrvatske države. Jer narodna mudrost kaže da ako ima i samo jedna osoba spremna na najveću žrtvu za svoj narod, taj narod nije izgubljen. Ipak čvrsto vjerujem i znam da nas ima puno više, a oni koji su dragovoljno spremni na ponižavanja najvećih narodnih svetinja, to jest žrtava palih za Dom i Domovinu i na njihov račun na kompromise, sa neprijateljima i zatiračima istine, pravde i slobode, najgora su ljudska bijeda i ništarije, bez obzira što su nekad i nešto dobro činilli i bez obzira kako oni svoje aktualne postupke opravdavali!
Pozdrav “Za Dom – Spremni!” je pozdrav i poklič svih poštenih ljudi Hrvatske i svijeta, svih vremena. Samo pokvareni ljudi, zlonamjerni i kukavice zbog svijesne i potsvijesne krivnje, mogu taj najhumaniji i najljepši pozdrav dovoditi u pitanje, a još monstruoznije zabranjivati ga praktično ili putem nekakvih nemoralnih i ne legitimnih zakona!

dr. Ružica Ćavar

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

PETERNEL DAO NOVO IME ‘HRVATSKO-SRPSKOJ TRGOVAČKOJ KOALICIJI’: “To je Plenkovićeva ‘koalicija bratstva i jedinstva’!“

Mjere koje je u petak predstavio Andrej Plenković, izraz su njegove panike i straha – …