Ponedjeljak , siječanj 20. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / dr. Ćavar – Zlodusi protiv referenduma “Narod odlučuje”

dr. Ćavar – Zlodusi protiv referenduma “Narod odlučuje”

Svi vidimo do kakve je katastrofe, posebno od 2000. godine na dalje, doveden hrvatski narod i njegova samostalna nacionalna demokratska država Republika Hrvatska, za koju su položene tolike žrtve najboljih sinova i kćeri hrvatskoga naroda i svih poštenih građana, stanovnika ove predivne zemlje Hrvatske.
Oni koji se izmjenjuju na vlasti, bez obzira na politički predznak, od 2000. godine na dalje, da imaju imalo poštenja i ljudskoga duha na sliku Božju, sami bi rekli “dosadili smo i Bogu i vragu i dajte, ljudi, učinite nešto na miran demokratski način, te nas potjerajte, jer, jednostavno, zaluđeni smo i drogirani vlašću, te nikako ne znamo sami otići tamo gdje nam je mjesto”.
Ipak, hvala Bogu, u hrvatskome narodu probudio se njegov povijesni duh samoodržanja i našli su se čestiti i sposobni ljudi, koji su osmislili način spasa, putem referenduma za promjenu izbornoga sustava, kroz inicijativu “Narod odlučuje”, što je i najnormalnije, te prihvaćaju najstroža pravila referenduma valjda u svijetu, postavljena od strane vladajućih, i nikoga na ništa ne prisiljavajući žele narodu pružiti mogućnost da na parlamentarnim i lokalnim izborima stvarnije izabere, po svojoj volji, zastupnike koji bi ga predstavljali u tijelima narodne vlasti.
No, kako vidimo, u Jutarnjem listu od 1. svibnja 2018. godine, pod naslovom “Referendum protiv manjinaca je totalitaran, HDZ se mora ograditi”, jasno je da, kako narod kaže, “vrag ni ne ore ni ne kopa, nego samo o zlu radi”.
Takav zloduh je brzo proradio u dosta njih, njemu i nama znanih, poput Peđe Grbina i sličnih, a Jutarnji posebno ističe neke od njih. Prvo ističe riječi Furia Radina, potpredsjednika Sabora i zastupnika talijanske manjine, notornog i vječnog parazita na državnome proračunu, u ime talijanske nacionalne manjine, kao da nitko i ne postoji od te manjine u Hrvatskoj osim njega.
On je, kako piše Jutarnji, indigniran novom akcijom portala Narod, te kaže: “To je diskriminacija i politički pokušaj da se unazade ljudska prava i demokratske institucije”, te je procijenio da je zahtjev za referendumom “odraz totalitarnog mentaliteta” predlagača. Ujedno opominje kako bi prihvaćanje te inicijative imalo dalekosežne posljedice na politički život, te kaže: “Predlagači guraju ideju da svatko tko je drugačiji od Hrvata treba imati manja prava. Očekujem i od HDZ-a i od SDP-a da se distanciraju”.
Znači li to, po njemu, da svatko tko je drugačiji od većine u Hrvatskoj treba imati veća prava od bilo koga tko pripada većini? U čemu je taj njegov totalitarizam, ako većina želi da ima ista prava kao i bilo koja manjina?
Poznati nam Milorad Pupovac iz SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac i čelnik agresorske tvorevine takozvane srpske krajine Goran Hadžić, kaže da se radi o još “jednoj antimanjinskoj i nedemokratskoj inicijativi onih koji žele ograničiti postignuća demokratskih sloboda i prava, bilo da je riječ o ženama, manjinama ili bilo kojoj grupi koja se ne uklapa u nacionalno-konzervativno vjerski koncept Hrvatske”. Još izjavljuje: “Nadam se da su predlagatelji svjesni da je Ustavni sud sličnu takvu inicijativu proglasio neustavnom, smatrajući da se o pravima manjina i o ljudskim pravima ne smije odlučivati na referendumu”.
Dakle, on zaziva Ustavni sud, koji je pod kontrolom vladajućih, pa i njega, da zabrani svaku pomisao većinskome narodu da se izboru za svoju ustavnu ravnopravnost i suverenitet, koji proistječe iz prvoga članka Ustava Republike Hrvatske, koji glasi: “U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem”.
Nadalje se, u Jutarnjem, navode i riječi tobožnjeg ustavnog stručnjaka, a zapravo običnog poltrona vladajućih, Mate Palića, koji kaže da Hrvatska ima najjači model koji postoji za zaštitu nacionalnih manjina i koji jamči visoke standarde. On izjavljuje: “Ako je ravnopravnost nacionalnih manjina najviša vrednota ustavnoga poretka, zašto bismo je mijenjali?”, te dalje nastavlja: “Nacionalne manjine su važne i baš zato što su manjine, moramo pokazati odgovornost – one su dokaz demokratičnosti zemlje, ne jedini, ali strašno važan.”
Znači, po svima takvima, ravnopravnost svih ljudi nije najveća ustavna i moralna vrednota, nego većina u Hrvatskoj mora biti manje ravnopravna u odnosu na bilo koju manjinu i znači da su sve ostale zemlje u Europskoj uniji, pa i u svijetu, jer u parlamentima svih europskih zemalja nema toliko manjinskih zastupnika kao u jednoj maloj Hrvatskoj, iako imaju i daleko veći postotak manjina, totalitarne i nedemokratske.
Mi smo čvrsto uvjereni da su sve vrste manjina u Hrvatskoj, uključujući i etničke, itekako zadovoljne sa svojim statusom u odnosu na vrlo tolerantan većinski hrvatski narod i da im baš ništa ne bi smetalo ako bi se ostvarila referendumska inicijativa, pa bi oni umjesto 8 imali 6 zastupnika i da ti zastupnici ipak ne odlučuju o sastavu vlade većinskoga naroda niti o proračunu, nego da se zauzimaju za stvarna životna manjinska i opća pitanja, a da ih ipak ne predstavljaju parazitski zlodusi poput Milorada Pupovca i Furia Radina.

dr. Ružica Ćavar,
počasna predsjednica Hrvatskoga pokreta
za život i obitelj

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Srbi su dužni platiti odštetu i za montirane političke procese

Kad je kontraverzni i sramni politikant Krešo Beljak ovih dana izjavio da Udba nije dovoljno …