Ponedjeljak , siječanj 18. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Dr Hadži-Tanović: Ne bih preporučio genetski modificirano cjepivo! (VIDEO)

Dr Hadži-Tanović: Ne bih preporučio genetski modificirano cjepivo! (VIDEO)

Kardiolog prof. dr Višeslav Hadži-Tanović poručio je da ne može preporučiti pacijentima da se cijepe onim cjepivom protiv koronavirusa koje je genetski modificirano.

Kako je objasnio, smrtnost od korone je 0,14 %, a od srčanog udara 65 %.

– Smrtnost od malignih bolesti je 30 %, sve druge bolesti su dakle 90 % – poručio je on gostujući u “Jutru” na TV Prva.

– O sastavu vakcine se govorilo o u našim naučnim krugovima. U njoj se nalazi soj virusa, blagi oblik koji vi preležite, ali vas podstakne da stvi imunološku odbranu. Ova vakcina po prvi put koja ima komponentu koja može mijenjati i gensku strukturu čovjeka, to je ono zbog čega smo mi kao stručnjaci upozorili i sačakajmo da vidimo što se tu događa – poručio je te dodao da je činjenica da je kod mnogih ljudi zbog nekretanja i stresa došlo do pada kardivaskularnih kapaciteta – srca.

Govoreći o vakcini, rekao je da već imamo genetski modifikovanu hranu, životinje i sada istu takvu vakcinu.

Sputnjik V

Foto: Reuters

– Kad se ubaci genetski modifikovani lek, vakcinu ne znamo kakve će biti posljedice. Mi sada po prvi put imamo genetski modificiranu vakcinu. Kako će to utjecati na stvaranje potomstva, to su pitanja koje smo mi postavili i ja takvu vakcinu ne bih mogao da preporučim – dodao je.

Kaže i da su lijekovi i vakcine najveći biznis na svijetu, kao i da “sve što se radi u zdravstvu to košta i farmakoindustrija tu najviše zarađuje”.

– Ona ima svoje promotere. Kada je prije 10 godina bila svinjska gripa, SZO je mjesec dana prije toga objavila da će biti epidemija i smanjila kvotu za proglašavanje epidemije i šta se desilo, nitko se nije ni zakašljao. Njemačka je platila 80 milijuna eura za vakcine, Srbija dva milijuna eura. Moj je savjet – sačekajte – zaključio je dr Hadži-Tanović.

srbijadanas.com

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

U BiH zabilježena temperatura od -18°C

Na Bjelašnici je izmjereno -18°C, što je i najniža temperatura ovog ponedjeljka u BiH, dok …