Srijeda , kolovoz 12. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Dr. Herman Vukušić i dr. Hrvoje Tomasović: “Beljak je siledžija i samo glumi mangupa, a PTSP sigurno nije dobio na bojišnici!”

Dr. Herman Vukušić i dr. Hrvoje Tomasović: “Beljak je siledžija i samo glumi mangupa, a PTSP sigurno nije dobio na bojišnici!”

Istupi poput Beljakovog, sigurno utječu na povećani broj samoubojstava hrvatskih branitelja – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji psihijatar i jedan od organizatora nedjeljnog prosvjeda u Samoboru, dr. Herman Vukušić. Dodao je: – Želimo upozoriti vrh izvršne i zakonodavne vlasti da je situacija vrlo ozbiljna, takve izjave zaista doprinose  smrtnosti, kao i općeniti odnos jednog dijela društva prema braniteljima, na koje oni gledaju s gađenjem.

Beljak je trećerazredni kradljivac autoradija – provokativno je rekao drugi gost Bujice i organizator samoborskog prosvjeda, kirurg dr. Hrvoje Tomasović: – On se volio štekati dečkima koji su malo skloniji kriminalu i volio je biti u takvom društvu da mu ego bude veći, pa su oni njega primili u društvo i testirali; idi ukradi autoradio! Međutim, bio je loš i u tome, pa su ga onda oni podučili Smijali su mu se kada bi donio neki radio, ali razbijen i neupotrebljiv, jer ga nije znao izvaditi iza auta kako treba!

 

HOS-ovac TOMISLAV ČALUŠIĆ OSPORIO BELJAKOV RATNI PUT: “ON JE KOKOŠAR I LAŽLJIVAC, S NAMA JE BIO SAMO 13 SATI!”

 

U vrlo dinamičnoj Bujici objavljena je ekskluzivna izjava veterana HOS-a Tomislava Čalušića – Jabuke, koji je prošao bojišta od Jasenovca do Ljubuškog i doveo u pitanje ratni put Kreše Beljaka: “O Kreši mogu reći da je on najobičniji lažov, kokošar koji je bio kod nas trinaest sati i onda su tata i mama došli po njega i odveli ga kući! To mu je cijeli ratni put! Mi stojimo iza toga, 1. satnija HOS-a Jasenovac. Mi znamo tko je i kakav je, ali moram vam reći da se vrlo čvrsto držao pred mamom i nije plakao!”

Na pitanje ima li Krešo Beljak možda PTSP, psihijatar Vukušić je odgovorio: – Kod PTSP-a, pogotovo ovog ratnog, osnovni kriterij  je da si proživio situacije na koje se reagira strahom i bespomočnošću, a u ta iskustva spade izloženost neprijateljskoj vatri i hladnoći, zimi, životna ugroženost, ugroženost integriteta tvog tijela i tijela tvojih suboraca… Kad govorimo o takvom PTSP-u, ja sam siguran da ga Beljak nema! Ako ima neki drugi oblik, to mi je teško reći… Njegove dijagnoze spadaju u posve drugu kategoriju…

 

ZVONIMIR HODAK: “STO METARA PRIJE ULASKA U SAMOBOR, SKLONIO SAM IZ SVOG AUTA RADIO!”

 

Bujica je objavila veliku reportažu iz Samobora, koja je bila potpuno drukčija od one viđene na HRT-u, u emisiji ‘Nedjeljom u 2’. Prikazan je i performans branitelja s hrpom autoradija na samoborskom Trgu kralja Tomislava, a

odjetnik Hodak pred kamerama je rekao: – Kad smo dolazili u Samobor, stotinu metara prije ulaska u grad izvadili smo radije iz auta, za svaki slučaj… U svakoj normalnoj državi Beljak bi bio politički mrtvac, a u Hrvatskoj je za nagradu u nedjelju u dva sata kod Aleksandra Stankovića.

Na Hodakove riječi nadovezao se i umirovljeni policajac Joško Jež, koji ponešto zna o prikrivanoj biografiji Kreše Beljaka: – To nije anegdota, to je istina! Beljak je u Gospodskoj ulici, u zagrebačkim Gajnicama, sa ekipom provaljivao u automobile i krao autoradija i kazetofone… Nažalost, na našoj političkoj sceni što si veći lopov, što si veći kriminalac – bolje uspijevaš!

Vukušić je tijekom posjeta Samoboru pripremio i prigodni poklon za gradonačelnika – portret najmlađe žrtve UDBA-e, devetogodišnje djevojčice Rosemarie Bahorić – Ševo, ubijene kod Venezije 1972. godine, zajedno s cijelom obitelji. Poklon Beljaku nije uspio uručiti, jer ga nije bilo u gradu: – Mislio sam da će Beljak pokazati određenu dozu građanske hrabrosti i odgovornosti kojom se dići, ali on je u nedjelju utekao na Prisavlje! Donjeli smo mu tu sliku kao jedan memento, jednu uspomenu i upozorbu na težinu njegovih riječi, da kao javna osoba mora paziti što priča.

 

AUDICIJA ZA ‘BLAUPUNKT KOALICIJU’

 

I dr. Hrvoje Tomasović, sugrađanin Kreše Beljaka, komentirao je njegov bijeg iz Samobora, tijekom nedjeljnog prosvjeda: – Vidi se da je čovjek kukavica, on nije hrabar! Ja bih imao hrabrosti stati iza svojih riječi i doći onima koji prosvjeduju da im to isto kažem u lice.

Bujica je premijerno prikazala obradu spota iz 2016. godine, pod novim nazivom ‘Audicija za Blaupunkt koaliciju’, s Davorom Bernardićem i Krešom ‘Pajserom’ u glavnim ulogama. Lansiran je i novi ‘slogan’ HSS-a – “Vjera u Boga i tehnička roba”…

U emisiji je objavljena informacija kako je s naslovne službene internetske stranice HSS-a uklonjen povijesni stranački grb, koji ima šahovnicu, a u tražilici više nema niti povijesnog slogana… Uklonjena su imena svih čelnika HSS-a od 1990.godine do pojave Kreše Beljaka, kao da stranka u tom periodu uopće nije niti postojala…

Dr. Vukušić je upozorio da će Beljak “uništiti HSS, isto kao što je Darinko Kosor uništio HSLS”: – HSLS je bio prva demokratska stranka kod raspada Jugoslavije, a HSS je najstarija hrvatska stranka. Kao bivši HSLS-ovac vidim smrt i uništavanje dva ponosna politička brenda, a to me kao građanina i domoljuba jako rastužuje. Darinko Kosor je sahranio HSLS tri metra ispod zemlje i nadam se da će za to kad – tad platiti račun. Mislim da je Beljak nakon ovih izjava SDP-u ozbiljan uteg, a da je HSS uništio na sličan način kao Kosor HSLS.

 

SILEDŽIJA SE NIJE UŠTEKAO HDZ-u, PA JE SAD LI

LJEVIJI OD SDP-a!

 

Dr. Tomasović je kao ratni dragovoljac posebno prokomentirao izjavu Kreše Beljaka o “bratstvu i jedinstvu srpskog i hrvatskog naroda”: – On je jedan obični fulirant! Govori ono što misli da će mu proći i da će se uštekati ljevici. On se isto tako svojedobno štekao HDZ-u, pa kad nije dobio ono što je htio, onda mu je postao dobar i SDP. Sada želi biti veći SDP-ovac i ljevičar od samih SDP-ovaca!

Tomasović se osvrnuo i na Beljakovo namigivanje bivšoj HDZ-ovoj premijerki Jadranki Kosor, na božićnom domjenku SNV-a: – Možda joj je zgodan. Ja joj nikad nisam namigivao!

Voditelj je pitao i dr. Hermana Vukušića je li možda on kada namigivao Jadranki Kosor, čiji je bio pomoćnik, no on o tome nije htio govoriti…

Komentirajući Beljakovu izjavu o “bratstvu i jedinstvu”, dr. Vukušić je rekao da je “njegov kvocijent inteligencije  na razini sobne temperature”.

Beljak sve ovo što radi, radi da bi ponovo dobio mjesto u Hrvatskom saboru – uvjeren je dr. Hrvoje Tomsasović: – Da utrguje tri mandata on je spreman sada biti ljeviji od lijevih. Za malo lovice, on bi bio i HSP! Takve likove gledam cijeli život. On nije nikakav luđak, on je samo maksimalno bezobrazan. Da je netko nekada njega u mladosti navukao za uho ili mu roditeljski opalio nekakvu šamarčinu, ne bi on danas bio takav… To je jedan obični siledžija, koji se ponaša tako kako se ponaša, zato jer može. Nije ničija svijetlila do zore, pa neće ni Beljakova.

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Ni u ratu se nisu nosile bijele ili crvene majice…

Ne stišava se bura oko obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu. Političari (oni …