Utorak , srpanj 14. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Dr. Josip Jurčević: “Plenkovićeva Vlada rehabilitira komunizam; ne žele izbrisati 22. lipnja, financiraju knjigu o Miki Špiljku, a Vanji Špiljku dopustili su da krvavi novac uloži u Novi Vinodolski!”

Dr. Josip Jurčević: “Plenkovićeva Vlada rehabilitira komunizam; ne žele izbrisati 22. lipnja, financiraju knjigu o Miki Špiljku, a Vanji Špiljku dopustili su da krvavi novac uloži u Novi Vinodolski!”

Nema prevelike razlike između Milanovićevog ‘Lex Perković’ i činjenice da je knjigu Hrvoja Klasića o zloglasnom komunističkom aparatčiku Miki Špiljlku financiralo Ministarstvo znanosti – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji profesor suvremene povijesti Josip Jurčević i dodao: – Osim ministrice Divjak i ministar Oleg Butković blisko je poslovno povezan s obitelji Špiljak, a sinu komunističkog moćnika – Vanji Špiljku, omogućio je izgradnju luksuzne marine u Novom Vinodolskom. Znači, najmanje dva ministra iz Plenkovićeve Vlade izravno su uključena u udbašku hobotnicu kojoj je za cilj rehabilitirati ljude iz bivšeg komunističkog sustava.

“Upravo po nalogu Mike Špiljka, koji je 1983. godine bio predsjednik Predsjedništva SFRJ, dakle, čelna i najmoćnija osoba bivše države, u Njemačkoj je ubijen Stjepan Đureković, kako bi se prikrio kriminal Špiljkovog sina Vanje i djece drugih komunističkih moćnika, vezan uz INA-u,” podsjeća dr. Jurčević i nastavlja: “Sada se tim krvavim novcem osvaja Hrvatska!”

 

JOSIP MANOLIĆ I ANKA ŠPILJAK – 90-GODIŠNJACI S VOZAČKOM DOZVOLOM!

 

Bujica je objavila ekskluzivne video snimke s promocije Klasićeve knjige ‘Mika Špiljak – revolucionar i državnik’. U prvim su redovima bili Budimir Lončar, Josip Manolić, Anto Nobilo, Mirjana Rakić, Danijela Trbović, Tomislav Jakić, Davorko Vidović… Govornici su, uz autora, bili Tvrtko Jakovića i Boris Rašeta. Pupovac je malo zakasnio, došao je s djevojkom Slavicom Lukić… Klasić je posebno pohvalio sestru Mike Špiljka, 91-godišnju Anku, koja ima vozačku i sama vozi na more, slično kao i njezin stogodišnji drug, oznaš Josip Manolić!

“Sasvim je jasno da je moć u rukama ovakvih, koje smo vidjeli na promociji te knjige i to je ono što zaista treba zabrinjavati,” naglasio je prof. Jurčević i rekao kako se potrudio pročitati knjigu Hrvoja Klasića: “Osim što pokušava rehabilitirati samog Miku Špiljka, istog predstavja kao nekakvog državnika, a Špiljak nije bio nikakav državnik! On je tipični komunistički jugoslavenski aparatčik, koji je to bio od početka do kraja zbog svoje limitiranosti, na cijeli niz načina.”

Klasićeva knjiga pokušava omekšati, revitalizirati i banalizirati zločinački sustav koji je osuđen od svih demokratskih standarda, institucija, uključujući i Europsku uniju – napominje Jurčević i dodaje: – Svi komunistički sustavi, uključujući i onaj jugoslavenski, bili su zločinački i činili najgore vrste zločina, masovna ubojstva, masovna zatvaranja u logore, kršenja ljudskih prava svih vrsta…

 

ŠPILJAK JE ODGOVORAN ZA MICANJE SPOMENIKA BANU JELAČIĆU, A TAJNIK MU JE BIO VUK DRAŠKOVIĆ!

 

Tko je zapravo bio Mika Špilja? Jurčević je temeljito analizirao njegovu stvarnu biografiju: – Njegova karijera je iznimno zanimljiva i rekao bih tipična za jednog aparatčika, koji neprestano izvršava zapovijedi nadređenih i na taj način gradi svoju karijeru u zločinačkom sustavu. Još prije II. svjetskog rata bio je SKOJ-evac, koji je po zadatku partije ušao u HSS i pokušao demontirati Seljačku stranku u svome selu. Međutim, HSS-ovci su ga vrlo brzo prepoznali i izbacili iz HSS-a. Ubrzo je postao jedna od čelnih osoba SKOJ-a, komunističke omladine. Nakon rata je kapitalizirao tu svoju “vrijednost”, jer su ga stariji komunisti prepoznali kao vjernog aparatčika, bez ikakvih moralnih ili pravnih skrupula u izvršavanju najgorih stvari za partiju. Do ’51. godine bio je najmoćniji čovjek u Zagrebu, gdje su počinjeni najteži poslijeratni zločini. Bio  je šef partije, jedno vrijeme i predsjednik Gradske skupštine, nakon toga čak i predsjednik Izvršnog vijeća – imao je status gradonačelnika…

Mika Špiljak bio je povezan i s Brezovicom 22. lipnja 1941. godine: – Kažu da je u ime partije izvana pomagao taj nazovi sisački odred, pa da se potom uključio u njega i da je uspostavio cijeli niz veza s Marijanom Cvetkovićem i Stevom Krajačićem, na području sjeverozapadne Hrvatske. Zato je Manolić i bio na promociji knjige o njemu…

“Nakon zagrebačke razine, Špiljak je otišao na republičku razinu, gdje je bio čelni čovjek izvršne vlast, rekli bismo danas – premijer,” nastavlja analizirati karijeru notornog Špiljka profesor Jurčević: ”Zatim je bio čak premijer Jugoslavije, jedno vrijeme i predsjednik Sindikata Jugoslavije, a njegov tajnik bio je skandalozni Vuk Drašković!”

Iako je upravo Mika Špiljak bio odgovoran za micanje spomenika Josipa bana Jelačića sa središnjeg zagrebačkog trga, Klasić to ne spominje, banalizira i relativizira – tvrdi Josip Jurčević.

 

DR. HASANBEGOVIĆ O MIKI ŠPILJKU: BIO JE PREDMET SPRDNJE I SIROV U NASTUPIMA!

 

Osim Jurčevića, knjgu Hrvoja Klasića o komunističkom funkcioneru Miki Špiljku, za Bujicu je komentirao i dr. Zlatko Hasanbegović, povjesničar i čelnik Bloka za Hrvatsku: – Ova knjiga treba izvršiti rehabilitaciju Mike Špiljka, kojeg se želi predstaviti kao “revolucionara” i posebno bizarno “državnika”, iako svi znamo da je on bio jedna od najopskurnijh figura posttitoizma, rezdoblja kada se raspadao jugoslavenski samoupravni socijalizam. Mika Špiljak ne da nije imao državnička nagnuća ili bilo kakvu državničku ulogu, već je bio predmet različitih sprdnji i viceva, s obzirom na činjenicu njegova skromnog obrazovanja i stanovite sirovosti u nastupima…

I Hasanbegović smatra da se knjigom o Špiljku pokušavaju opravdati zločini Udbe, kojoj je u procesu protiv Perkovića i Mustača, presuđeno u Muenchenu: – Na djelu je pokušaj saniranja štete koja je nastupila nakon poznatoga njemačkoga procesa, u kojem su šefovi jugoslavenskih tajnih službi osuđeni na dugogodišnje, na neki način doživotne zatvorske kazne. Jedan od ključnih aktera slučaja likvidacije Stjepana Đurekovića, na posredan način, bio je i Vanja Špiljak, vrlo moćna siva eminencija onoga što danas kolokvijalno nazivamo ”dubokom državom”. Klasiću je potpuno jasno da Mika Špiljak nije bio državnik, već ga možemo samo promatrati kao jednog u nizu političara aparatčika u jugoslavenskome komunizmu.

Dr. Hasanbegović je razotkrio i glavni cilj okupljanja u Novinarskom domu, na promociji Klasićeve knjige: – Ovdje se aludira na nešto drugo, a to je uloge političko-obavještajnog i paraobavještajnog podzemlja u nastanku moderne Hrvatske države, budući da se ti krugovi koji su naslijedili veliku moć, manipulacijom žele legitimirati da su upravo oni položili temelje moderne Hrvatske države, iako je notorna činjenica da je sustav koji su predstavljali bila negacija te iste države i da je moderna Hrvatska država nastala nasuprot Jugoslaviji, kojoj su oni bili stupovi.

 

LIKVIDIRALI ĐUREKOVIĆA DA BI PRIKRILI KRIMINAL SVOJE DJECE… KRVAVI NOVAC SADA ULAŽU U HRVATSKU!

 

Prof. Jurčević je autor knjige “Slučaj Perković – spašavanje zločinačke budućnosti” i kroz istraživanje je u detalje razotkrio pozadinu ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekoviće: – Sjetimo se 2013. godine i neviđenog skandala koji se dogodio prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, što su sve napravili Milanović i Josipović, Pusićka i cijela ta struktura… Što su sve poduzeli da bi spasili Perkovića i Mustača, a zapravo zločinačku budućnost. Pred njemačkim su sudom osuđeni i Prates i Perković i Mustač i nedvojbeno je dokazano da je ubojstvo Đurekovića motivirano pokušajem Mike Špiljka i njegovog klana da prikrije kriminal svoje djece, uključujući sina Josipa Broza, sina Steve Krajačića i djece komunističkih generala koji su bili u INA-i, ali i u drugim državnim poduzećima koja su nemilice pljačkali.

“Autor knjige Hrvoje Klasić blizak je rođak Mike Špiljka,” napomenuo je prof. Jurčević i podsjetio: “Aktivno je bio uključen u obranu Perkovića i Mustača, preko ključnog čovjeka – Ante Nobila, odvjetnika koji je još u Jugoslaviji bio duboko povezan s udbaškom strukturom.”

U detalje je objasnio i odnos Plenkovićevog ministra mora, prometa i infrastructure s obitelji Špiljak: – Oleg Butković je, još dok je bio gradonačelnik Novog Vinodolskog, omogućio Vanji Špiljku da golemi novac koji je opljačkao u vrijeme Jugoslavije, a nastavio ga je pljačkati i nakon ’90. godine, bez ikakve zadrške uloži u luksuznu marinu. Vanja Špiljak je danas jedan od najbogatijih ljudi na području bivše Jugoslavije. Investira nekoliko desetaka milijuna eura u vinodolsku marinu, a nitko ga ne pita odakle mu novac! Kada su svojedobno pitali Butkovića kako to da uzima prljavi i krvavi novac, on je samo rekao da je to “jako dobra investicija” i da bi “bio sretan da su sve investicije takve”! Ministar Butković je blisko povezan sa obitelji Špiljak, koja je inače ljetovala, imala vikendicu u Novom Vinodolskom.

 

JURČEVIĆ: STIER JE KAPITULIRAO PRED PLENKOVIĆEM, A ĐAKIĆ PRED PUPOVCEM!

 

Dr. Josip Jurčević je u Bujici komentirao i zakonski prijedlog promjene državnih blagdana, a posebno 22. lipnja: – Taj tzv. praznik treba u potpunosti ukinuti, jer afirmira zločinački komunistički sustav i negira demokratsku Hrvatsku državu.

“Nedvojbeno je da 22. lipanj  ne simbolizira neku tamo prvu pušku u Brezovici, nego simbolizira odanost i vjernost jugoslavenskom komunističkom sustavu, koji je u suprotnosti sa svime što simbolizira samostalna, demokratska, moderna Hrvatska država,” složio se dr. Jurčević sa saborskim izlaganjem Zlatka Hasanbegovića, koje je Bujica emitirala u cijelosti.

ZAVNOH je bio centar zločinačke organizacije – tvrdi ugledni povjesničar i dodaje: – U ZAVNOH-u se organizirao sav zločinački poduhvat koji se dogodio krajem i nakon Drugog svjetskog rata.

Između Srba i Brezovice postoji sadržajna, ali ne simbolička ni identitetska razlika – konstatirao je dr. Jurčević.

Jurčevića su posebno razočarali Davor Ivo Stier, koji je na facebooku pokušao braniti 22. lipnja, ali i Josip Đakić, koji je odustao od amandmana kojim to više ne bi bio državni praznik i neradni dan: – Obojica su politički kapitulirali; Stier pred Plenkovićem, a Đakić pred Pupovcem!

“Ono što je rekao o 22. lipnju u javnom smislu je Stierova politička kapitulacija,” uvjeren je prof. Jurčević, uz obrazloženje: “Možda pokušava ušićariti neku poziciju moći, ali u tome neće uspjeti! Stier svojom facebook objavom o 22. lipnju šalje poruku da će nastaviti Plenkovićev posao, ako dođe na njegovu poziciju!”

 

PLENKOVIĆ JE SOFISTICIRANI MILANOVIĆ!

 

Andreja Plenkovića dr. Jurčević je u Bujici nazvao “sofisticiranim Milanovićem”: – Plenković je zaista doveden da destruira HDZ i njegove ostatke, onoga što bi HDZ trebao značiti i što je nekada značio… S druge strane, pokušava etablirati razne strane geopolitičke interese, a pogotovo želi etablirati jugoslavenske paradigmatske interese, iz kojih je on na kraju i potekao.

“Moć u Hrvatskoj i dalje drži bivša jugoslavenska komunistička struktura,” uvjeren je Jurčević, uz napomenu: “Zlorabili su ideju hrvatske pomirbe  i sve ono što je ta ideja trebala značiti ’90. i ’91. godine. Danas je potpuno jasno i razumljivo da Andrej Plenković radi svoj posao i da je zbog toga doveden…”

Profesor se narugao Plenkovićevoj priči o “detuđmanizaciji” u kontekstu protivljenja 22. lipnju: – To je poznata “pila naopako”, gdje se zbog političke i medijske moći pokušavaju potpuno izokrenuti uloge. Tuđman je bio komunist i jugoslavenski partizan i u svom životu je doživio preobrazbu i postao hrvatski domoljub i demokrat. Kada je Plenković preuzimao HDZ i vlast, onda se predstavljao hrvatskim domoljubom i demokratom, a sada kada je maska pala, vidimo da je zapravo nedemokrat i jugoslavenski komunist!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Bila je simbol stradanja Vukovara i hrvatskih obitelji

Na vukovarskom Novom groblju, 11. srpnja 2008. skromno i dostojanstveno pokopana je Kata Šoljić, najponosnija …