Ponedjeljak , rujan 21. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Dugovi Agrokora iz Hrvatske prijete potpuno ugušiti Ledo iz Čitluka i Sarajevski kiseljak

Dugovi Agrokora iz Hrvatske prijete potpuno ugušiti Ledo iz Čitluka i Sarajevski kiseljak

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio je u četvrtak u Sarajevu kako će, kao dio plana za restrukturiranje poslovanja koncerna na području BiH, umjesto Konzuma, biti vraćen brend Mercatora.

Ramljakov posjet Sarajevu došao je samo nekoliko dana prije istjecanja roka za plaćanje kamata na Agrokorove obveznice s dospijećem 2019., čiju bi punu cijenu mogli platiti njegovi jamci Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak. Taj scenarij uslijedit će ako se ne plate kamate i tada na naplatu dospijeva cijela glavnica od 300 milijuna eura. I dok je u Hrvatskoj pomoću “Lex Agrokor” praktično onemogućena ovrha nad kompanijama ovoga koncerna, to u BiH nije slučaj jer ne postoji sličan zakonski propis, piše Večernji list BiH.

Vlasnici Agrokorovih obveznica 2019. tako bi mogli pred sudom u New Yorku i u skladu sa zakonom američke savezne države New York pokrenuti prisilnu naplatu 300 milijuna eura i dospjele kamate od Sarajevskog kiseljaka i Leda Čitluk. Nije isključeno da te dvije kompanije, koje su bile jamci, budu prisiljene platiti i Agrokorove dugove po kuponima obveznica čije je dospijeće 2020. od 325 milijuna eura i 300 milijuna američkih dolara.

abcportal.info

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Saša Grgić: Mi od naše djece ne smijemo, ne želimo i nećemo odustati!

Koronavirus se uvukao u naše živote i polako postao jedna od najspominjanijih tema posljednjih dana, …